0546 488 555
Print deze pagina

v.d. Bosch Beton* b.v. is in samenwerking met SQAPE er in geslaagd om het cement in betonbestratingsproducten te vervangen met behulp van geopolymeertechnologie. De productie van cement veroorzaakt CO2. Door Reduton® toe te passen wordt een extreem lage CO2-uitstoot en MKI bereikt.

Waarom Reduton®

  • Extreem lage CO2-uitstoot en MKI-score (Milieu Kosten Indicator);
  • Bindmiddel realiseert ruim 80% CO2-uitstoot reductie ten opzichte van de standaard;
  • Maakt gebruik van secundaire grondsto­ffen (minerale reststo­ffen);
  • Past in MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen);
  • Alle Reduton® producten voldoen aan het besluit bodemkwaliteit;
  • Alle grondstoffen­ en zijn CE gecertificeer;
  • Reduton® producten zijn voorzien van een KIWA-kwaliteitsverklaring;
  • Alle Reduton® producten zijn recyclebaar;
  • Naar wens een oplossing (zuurbestendig, sterkte, uitbloei etc.).

Extreem lage CO2-uitstoot

Reduton®, het nieuwe geopolymeer graselement met een extreem lage CO2-emissie, is het resultaat van de samenwerking tussen v.d. Bosch Beton en SQAPE geopolymeer technologie. Door het toepassen van deze geopolymeren als cementvervanger, kan een CO2-reductie van ca. 80% gerealiseerd worden. v.d. Bosch Beton produceert als eerste een graselement zonder toevoeging van cement. Dit is een primeur.

><br data-mce-bogus=

Toepassing en kwaliteit

Straatstenen, oplsuit- en trottoirbanden of graselementen ten behoeve van bijvoorbeeld bermverharding. Reduton® is leverbaar voor verschillende toepassingsgebieden.

De esthetische waarde van straatstenen en banden gaat niet verloren. Alle Reduton® straatstenen worden geproduceerd met een cementgebonden deklaag en een cementloos onderbeton. Hierdoor ontstaat er geen afwijking in kleur en textuur in vergelijking met traditionele cementgebonden producten.

De kwaliteit van Reduton® producten is niet anders dan u gewend bent. Alle producten zijn voorzien van een KIWA-kwaliteitsverklaring.

Lage MKI door recycling

De cementloze onderbeton van Reduton® producten is voorzien van gerecycled betongranulaat als grindvervanging. Hiermee wordt een enorme CO2-reductie en een zeer lage MKI (milieukostenindicator) gerealiseerd. Actuele resultaten hiervan zijn beschikbaar.

Meer weten?

Meer weten over Reduton® of wilt u ook besparen op CO2-uitstoot in uw infraproject? Download de folder, neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek en bezoek in de tussentijd onze kennisbank.

Algemeen & verkoop
0546 488 555
info@vdboschbeton.nl

Klantenservice & afroepen
0546 488 810
klantenservice@vdboschbeton.nl

Hoofdkantoor Almelo
Wentholtweg 6
Postbus 52
7600 AB Almelo