0546 488 555
Print deze pagina

v.d. Bosch Beton* b.v. is medio 2016, na diverse proeven, erin geslaagd om het cement in betonbestratingsproducten 100% te vervangen met behulp van geopolymeertechnologie. Door het toepassen van diverse geopolymeren en andere secundaire grondstoffen is dit gerealiseerd. Hierdoor behaalt v.d. Bosch Beton b.v. een extreme CO2-reductie tot wel 75% en zijn de milieukosten vele malen lager. De MKI is ca. 60% lager dan van cementbeton. Bij de winning en productie van cement komt veel CO2 vrij, door geen cement meer toe te passen kunnen we enorm reduceren en het milieu minder belasten. Kortom: Door Reduton® cementloos beton toe te passen wordt een extreem lage CO2-uitstoot en MKI bereikt.

Waarom Reduton®

  • Extreem lage CO2-uitstoot en MKI-score (Milieu Kosten Indicator)
  • Maakt gebruik van secundaire grondstoffen (reststoffen)
  • Alle grondstoffen worden geleverd met CE-markering
  • Alle Reduton® producten voldoen aan het besluit bodemkwaliteit
  • Alle Reduton® producten zijn recyclebaar en kunnen terug in de reguliere betonketen
  • Alle Reduton® producten zijn minder schadelijk voor de gezondheid
  • Alle Reduton® producten hebben een hogere eindsterkte
  • Alle Reduton® producten hebben een langere levensduur
  • Alle Reduton® producten zijn gecertificeerd
  • Veiligheid voor de werknemers in de fabriek is gegarandeerd

Extreem lage CO2-uitstoot

Reduton® cementloos beton is het resultaat van de samenwerking tussen meerdere marktpartijen. Door het toepassen van geopolymeren als cementvervanger, wordt een extreem lage CO2-emmissie verkregen en een lage MKI-score. Door toepassing van straatstenen, opsluitbanden, trottoirbanden, graselementen etc. in Reduton® worden duurzame infraprojecten gerealiseerd.

Meer weten over dit onderwerp?

Graag leggen wij in 30 minuten aan u uit wat onze oplossingen voor uw project kunnen betekenen. Neem contact met ons op voor een afspraak.

Toepassing

Graselementen worden volledig in Reduton® cementloos beton geproduceerd. Stenen, tegels en banden worden met een cementgebonden deklaag en een Reduton® cementloos onderbeton geproduceerd. Hierdoor ontstaat er geen afwijking in kleur en textuur in vergelijking met traditionele cementgebonden producten. De esthetische waarde gaat hierdoor niet verloren. Niet al onze producten kunnen we aanbieden in Reduton® cementloos beton, maar wel veel. Contact ons voor de mogelijkheden.

Stenen in Reduton® cementloos beton toegepast in Enschede
Stenen in Reduton® cementloos beton toegepast in Enschede

Stenen in Reduton® cementloos beton toegepast in Enschede
Stenen in Reduton® cementloos beton toegepast in Enschede

Reduton® graselementen toegepast in Deventer
Reduton® graselementen toegepast in Deventer

KIWA-gecertificeerd

De kwaliteit van Reduton® producten is niet anders dan u gewend bent. Alle producten zijn voorzien van een KIWA-Innovatiecertificaat.

       

Lage MKI

Reduton® cementloos beton kent een lage MKI-score (Milieu Kosten Indicator). De cementloze onderbeton van Reduton® producten is tevens voorzien van gerecycled betongranulaat als grindvervanging. Circulariteit en hoogwaardig hergebruik is hiermee gegarandeerd.

Meer weten?

Meer weten over Reduton® of wilt u ook besparen op CO2-uitstoot in uw infraproject? Download de folder, neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek en bezoek in de tussentijd onze kennisbank.

            

Algemeen & verkoop
0546 488 555
info@vdboschbeton.nl

Klantenservice & afroepen
0546 488 810
klantenservice@vdboschbeton.nl

Hoofdkantoor Almelo
Wentholtweg 6
Postbus 52
7600 AB Almelo