0546 488 555
Print deze pagina

v.d. Bosch Beton* b.v. is in samenwerking met SQAPE er in geslaagd om het cement in betonbestratingsproducten te vervangen met behulp van geopolymeertechnologie. Bij de winning en productie van cement komt veel CO2 vrij. Door Reduton® cementloos beton toe te passen wordt een extreem lage CO2-uitstoot en MKI bereikt.

Waarom Reduton®

  • Extreem lage CO2-uitstoot en MKI-score (Milieu Kosten Indicator)
  • Maakt gebruik van secundaire grondstoffen (reststoffen)
  • Alle grondstoffen zijn CE gecertificeerd
  • Alle Reduton® producten voldoen aan het besluit bodemkwaliteit
  • Alle Reduton® producten zijn recyclebaar
  • Alle Reduton® producten zijn minder schadelijk voor de gezondheid
  • Alle Reduton® producten hebben een hogere eindsterkte
  • Alle Reduton® producten hebben een langere levensduur
  • Veiligheid voor de werknemers in de fabriek is gegarandeerd

Extreem lage CO2-uitstoot

Reduton® cementloos beton is het resultaat van de samenwerking tussen v.d. Bosch Beton en SQAPE geopolymeer technologie. Door het toepassen van geopolymeren als cementvervanger, wordt een extreem lage CO2-emmissie verkregen en een lage MKI-score. Door toepassing van straatstenen, opsluitbanden, trottoirbanden, graselementen etc. in Reduton® worden duurzame infraprojecten gerealiseerd.

Meer weten over dit onderwerp?

Graag leggen wij in 30 minuten aan u uit wat onze oplossingen voor uw project kunnen betekenen. Neem contact met ons op voor een afspraak.

Toepassing

Graselementen worden volledig in Reduton® cementloos beton geproduceerd. Stenen en banden met een cementgebonden deklaag en een Reduton® cementloos onderbeton. Hierdoor ontstaat er geen afwijking in kleur en textuur in vergelijking met traditionele cementgebonden producten. De esthetische waarde gaat niet verloren.

Stenen in Reduton® cementloos beton toegepast in Rotterdam
Stenen in Reduton® cementloos beton toegepast in Rotterdam

Tegels 40x20x8 cm in Reduton® cementloos beton
Tegels 40x20x8 cm in Reduton® cementloos beton

KIWA-gecertificeerd

De kwaliteit van Reduton® producten is niet anders dan u gewend bent. Alle producten zijn voorzien van een KIWA-Innovatiecertificaat.

       

Lage MKI

Reduton® cementloos beton kent een lage MKI-score (Milieu Kosten Indicator). De cementloze onderbeton van Reduton® producten is tevens voorzien van gerecycled betongranulaat als grindvervanging. Circulariteit en hoogwaardig hergebruik is hiermee gegarandeerd.

Meer weten?

Meer weten over Reduton® of wilt u ook besparen op CO2-uitstoot in uw infraproject? Download de folder, neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek en bezoek in de tussentijd onze kennisbank.

       

Algemeen & verkoop
0546 488 555
info@vdboschbeton.nl

Klantenservice & afroepen
0546 488 810
klantenservice@vdboschbeton.nl

Hoofdkantoor Almelo
Wentholtweg 6
Postbus 52
7600 AB Almelo