0546 488 555

Vacature allround medewerker Vriezenveen

Voor onze locatie in Vriezenveen is v.d. Bosch Beton op zoek naar allround medewerker.

Lees verder >

Vacature machinist tegelmachine Vriezenveen

Voor onze locatie in Vriezenveen is v.d. Bosch Beton op zoek naar machinist tegelmachine.

Lees verder >

Vacature logistiek medewerker tasveldbeheerder

Voor onze locatie in Almelo is v.d. Bosch Beton op zoek naar een logistiek medewerker tasveldbeheerder.

Lees verder >

Vacature binnendienst medewerker verkoop-klantenservice

Voor onze locatie in Almelo is v.d. Bosch Beton op zoek naar een binnendienst medewerker verkoop-klantenservice.

Lees verder >

Jubilarissen

In de jaren 2020 t/m 2022 waren er collega’s die 12,5 of 25 jaar in dienst waren. Ook zijn meerdere collega’s in die jaren met pensioen gegaan. Dat geldt ook voor dit jaar, waarbij er zelfs één is met een 40-jarig dienstverband. Vrijdag 17 februari werden de collega's in het zonnetje gezet.

Lees verder >

Vacature: Tasveldbeheerder

v.d. Bosch Beton* is een gerenommeerd en slagvaardig bedrijf, gespecialiseerd in fabricage en levering van zeer uiteenlopende betonproducten. De onderneming is uitgegroeid tot een moderne, gestroomlijnde organisatie met twee vestigingen. De basis van het uitgebreid productenscala wordt gevormd door optimale kwaliteitsbewaking, voortdurende innovatie en een scherp oog voor de ontwikkelingen in de markt.

Voor onze vestigingen in Almelo zijn wij op zoek naar een nieuwe en enthousiaste collega;

“Voor duurzaam innoveren moet je lef hebben!”

Betonhuis is te gast bij v.d. Bosch Beton b.v., een gerenommeerd bedrijf en lid van de sector Bestrating. Jan-Dirk zit samen met Emile Kuipers, betontechnoloog van het Almelose bedrijf en Eric van Bentum, van Recycling Kombinatie REKO B.V. aan tafel. Een gesprek over duurzaam beton volgt vrijwel direct en past in de lijn van koploperverhalen die Betonhuis en het Betonakkoord graag delen.

Lees verder >

Vacatures Allround monteur Almelo & Vriezenveen

Voor onze vestigingen in Almelo en Vriezenveen is v.d. Bosch Beton op zoek naar Allround monteurs.

Lees verder >

Een duurzaam alternatief voor beton: stukken van oude gebouwen hergebruiken als legostenen

De betonindustrie is verantwoordelijk voor een aanzienlijk deel van de wereldwijde CO2-uitstoot. In Nederland moet er vanaf volgend jaar duurzamer worden gebouwd en dus wordt er gewerkt aan alternatieven zoals het volledig hergebruiken van oude gebouwen.

Zo wordt het oude provinciehuis van Gelderland in opdracht van de provincie letterlijk ontmanteld. Niet door het te slopen, maar het wordt stukje bij beetje uit elkaar gehaald. Van de afgezaagde delen worden een nieuwe sporthal, een kantoorgebouw en een fietsenstalling gemaakt. Alsof het lego of duplo is, waar je met dezelfde onderdelen weer nieuwe bouwwerken kan maken.

Duizenden tonnen besparing
"Dit project is uniek in Europa," vertelt manager circulariteit Arend van de Beek van sloopbedrijf Lagemaat. "We gaan het gebouw volledig uit elkaar zagen en de betonplaten en andere onderdelen weer opnieuw gebruiken."

Door dit hergebruik is er bijna geen nieuw beton, metaal en glas meer nodig op de nieuwbouwlocatie. "We besparen hiermee duizenden tonnen aan CO2," zegt Van de Beek.

Kalk gesmolten op 1450 graden
Dat is geen grootspraak, want bij de productie van beton komt heel veel CO2 vrij. Dat zit vooral in de productie van het cement, zegt innovatiemanager Martin Verweij van het bedrijf Cementbouw.

"Om cement te maken heb je kalk nodig en dat wordt gesmolten bij 1450 graden. Dat kost al veel energie. Daarnaast komt er nog extra CO2 vrij omdat de kalk oorspronkelijk is ontstaan uit schelpjes en diertjes."

Betonakkoord dwingt tot verduurzaming
Wereldwijd zorgt cementproductie naar schatting voor 5 tot 8 procent van de totale CO2-uitstoot. In Nederland is dat percentage volgens Verweij iets lager, omdat er al milieuvriendelijker cement wordt gebruikt. Toch is het aandeel nog steeds 'aanzienlijk'.

Vanaf volgend jaar wordt de betonindustrie daarom ook gedwongen om verder te verduurzamen. Dan gaat het zogenaamde Betonakkoord in, waarbij overheden worden verplicht om bij nieuwe aanbestedingen duurzaam beton als voorwaarde op te nemen.

Fietsbrug van duurzaam beton
Het volledig uit elkaar halen en verderop opnieuw opbouwen van gebouwen is een van die duurzame opties, maar er zijn ook innovaties bij het maken van nieuw beton. Zo heeft Sqape uit Venray, een dochteronderneming van Cementbouw, beton ontwikkeld zonder cement. Dat is vervangen door geopolymeren, die bestaan uit reststoffen en mineralen van kolencentrales, staalfabrieken of zelfs vulkanen.

Volgens Verweij lijkt dat heel veel op gewoon beton, maar is het veel duurzamer. "Mensen zien het verschil niet. De CO2-besparing is enorm: wel 70 tot 80 procent." Een fietsbrug in Valkenswaard is er al van gebouwd.

'Innovatie moet je durven'
Maar omdat klassiek beton uiterst goedkoop is, moet een opdrachtgever wel extra willen betalen om duurzamer te bouwen. En dat wordt als belemmering gezien, zegt Verweij, die betrokken was bij de onderhandelingen over het betonakkoord. "Opdrachtgevers vertrouwen klassiek beton, omdat ze het kennen".

Toch is nu het moment om de verandering in te zetten, vindt hij. "Bij innovatie moet je willen, kunnen en durven."

Niet de boot missen
Buiten het Betonakkoord om zorgen omstandigheden op de bouwmarkt ervoor dat de duurzame alternatieven langzaamaan aantrekkelijker worden. Grondstoffen zijn nu veel schaarser en daarmee ook duurder. Het proefproject in Arnhem was aanvankelijk daardoor duurder dan gewoon slopen, maar is inmiddels juist goedkoper.

Manager circulariteit Van de Beek voorspelt dat bedrijven die nu niet meegaan in de verandering, de boot zullen missen. "We zien dat het heel makkelijk kan op deze manier. Doe je het nu niet als bedrijf, dan ben je over 10 jaar wel uitgespeeld."EenVandaag


Jeffrey Kroezen geslaagd

Afgelopen tijd heeft Jeffrey Kroezen de cursus tot laborant gevolgd, deze heeft hij met voldoende resultaat afgesloten. Vandaag ontving hij uit handen van directeur Jan Dirk Staman het bijbehorende certificaat.

Dieseltoeslag

Dempen insteekhaven

Aannemer van Heteren is begonnen met het dempen van de insteekhaven. Door het dempen ontstaat er o.a. meer opslagterrein voor v.d. Bosch Beton.

Lees verder >

Vacature: machine-operators en productiemedewerkers

v.d. Bosch Beton* is een gerenommeerd en slagvaardig bedrijf, gespecialiseerd in fabricage en levering van zeer uiteenlopende betonproducten. De onderneming is uitgegroeid tot een moderne, gestroomlijnde organisatie met twee vestigingen. De basis van het uitgebreid productenscala wordt gevormd door optimale kwaliteitsbewaking, voortdurende innovatie en een scherp oog voor de ontwikkelingen in de markt.

Voor onze vestigingen in zowel Almelo als in Vriezenveen is v.d. Bosch Beton op zoek naar:

Machine-operators en productiemedewerkers


Werkzaamheden:

 • Het bedienen van een productiemachine of robot ten behoeve van de productie betonproducten (tegels, stenen, banden etc.) in Vriezenveen of Almelo;
 • Het zorgdragen dat het eindproduct voldoet aan de gestelde kwaliteitseisen;
 • Sorteren van de gemaakte producten;
 • Algemene productiewerkzaamheden.

Functie-eisen:

 • Productiemedewerker minimaal VMBO Kader of gelijkwaardig,
  Machine-operator bij voorkeur mbo-niveau 2/3;
 • Heftruckcertificaat is een pré.

Wij bieden:

 • Een uitdagende fulltime functie in dag- of ploegendienst;
 • Opleidings- en doorgroeimogelijkheden;
 • Marktconform salaris dat past bij het niveau van de functie en werkervaring;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder 8% vakantiebijslag 3,5 % eindejaarsuitkering;
 • Een functie waarbij zowel zelfstandig als in teamverband gewerkt wordt;
 • Werktijden afhankelijk van machine en locatie. In dagdienst werk je vier dagen per week met één dag in de week vrij en bij onze tweeploegendienst werk je vijf dagen per week;
 • Een prettige werksfeer.

Uw schriftelijke sollicitatie kunt u richten aan:
v.d. Bosch Beton B.V.
t.a.v. dhr. E.P. Janssen
ejanssen@vdboschbeton.nl

 

Interview Kiwa

Onlangs was de Kiwa bij ons op bezoek om te praten over onze samenwerking en onze duurzame vinding Reduton cementloos beton. In samenwerking met de Kiwa is er een certificaat ontwikkelt om het product te ondersteunen op de markt. Hier is het innovatiecertificaat uit ontstaan.

Statiegeldpallets

v.d. Bosch Beton gebruik DICO voor digitale communicatie

v.d. Bosch Beton gebruikt de DICO standaard om facturen en orderberichten uit te wisselen met wegenbouwers. DICO sluit perfect aan bij het productinformatiemanagementsysteem (PIM) van v.d. Bosch Beton. Samen met ZeeBoer, onze PIM-leverancier, laten we in een video de werking van DICO zien.

Uiteraard juichen we toe dat aannemers gebruik maken van onze digitale mogelijkheden. Geïnteresseerd? Neem contact met Dinand de Lange op voor meer informatie.

De video werd gemaakt ter gelegenheid van het online congres Ketenstandaard Draait Door op 25 en 26 maart.

Nieuwe vrachtwagen en trailer

Onlangs is er weer een nieuwe truck en trailer in gebruik genomen bij v.d. Bosch Beton. De firma Nijwa kreeg de opdracht om deze Volvo in de huisstijl af te leveren. De trailer is afkomstig van de firma JKB met daarop een Kennis kraan. We wensen Jan Hekman vele veilige kilometers.

Volvo

Volvo

Lees verder >

Mixtool

Nieuws voor architecten en andere belangstellenden.

Wij presenteren onze mixtool!

De tool om met onze kleuren te spelen. De mogelijkheden zijn divers. Genuanceerde betonstraatstenen krijgen een nieuw leven. U ontwerpt, wij kunnen leveren in gemixte machinale pakketten voor een Arbo technische verwerking.

Ruim twee jaar geleden hebben we geïnvesteerd in een nieuw machine die van hand pakketten, machinale pakketten kan maken. Met deze mixtool kunt u een ontwerp maken voor uw toekomstige project. Diverse verbanden met diverse formaten en vele kleuren kunnen gecombineerd worden om het gewenste straatbeeld te creëren. Alle gekozen opties zijn leverbaar in een machinaal pakket voor een verantwoorde Arbo-technische werkwijze. Er kan uit vijf verschillen openbare ruimtes/referenties gekozen worden. Laat uw creatieve gedachten de vrijeloop en creëer zo het perfecte plaatje. Wanneer u op de knop “exporteer” klikt kunt u het ontwerp per email ontvangen.

Kijk hier onze films van de mixtool en de omvormeermachine.

Succes met deze mixtool!

Lees verder >

Nieuwbouw werk 2

Inmiddels is de vergunning binnen en de bouw bij werk 2 gestart, hier zal een stuk bij de fabriekshal worden aangebouwd en een nieuwe silo worden geplaatst. In deze aanbouw zullen o.a. de vloeistoftanks geïnstalleerd worden. Deze verbouwing is noodzakelijk om de fabriek te optimaliseren voor de productie van de Reduton® cementloze producten.

Wanneer de verbouwing gereed is kan v.d. Bosch Beton voldoen aan de grote vraag naar de cementloze materialen.

Lees verder >

Snackwagen

In deze onzekere CONVID-19 tijd willen we iets positiefs doen voor al onze medewerkers en passanten. Iedereen zet zich ook nu volledig in en daarom wordt de lunch vandaag verzorgd door Weerink Event Catering.

Lees verder >

Coronavirus (COVID-19)

Pagina 1

Nieuwe truck en trailer

Onlangs is er weer een nieuwe truck en trailer in gebruik genomen bij v.d. Bosch Beton. Firma Göritzlehner kreeg de opdracht om deze MAN in de huisstijl af te leveren. We wensen Gerrit Slaat vele veilige kilometers met deze nieuwe truck. De trailer is afkomstig van de firma JKB met daarop een Kennis kraan.

MAN

Lees verder >

Geslaagde Vakbeurs Openbare Ruimte 2019

Op woensdag 2 en donderdag 3 oktober werd in de Jaarbeurs Utrecht de Vakbeurs Openbare Ruimte gehouden. Veel aandacht was er voor het stikstof probleem en ook de problematiek rondom de PFAS kreeg veelvuldig de aandacht. De vraag die bij velen opkwam was: “komt er nu weer een crisis in de (wegen)bouw?” We hopen allen op wijze beslissingen vanuit de politiek die het werken in de (wegen)bouw werkbaar houdt, waarbij de gezondheid voor mens, dier en milieu gewaarborgd is. Het is een spannende tijd voor vele sectoren, met een dubbel gevoel. Er zijn woningen te kort, maar we mogen niet of nauwelijks bouwen vanwege de regelgeving. Gezondheid staat voorop, maar zijn de normen en waarden waaraan we ons moeten houden wel op het juiste wijze bepaald? Bij v.d. Bosch Beton volgen we de ontwikkelingen op de voet.

Samen kijken we terug op een geslaagde beurs in Utrecht. Naast vele bekende gezichten hebben we ook kennis mogen maken veel nieuwe geïnteresseerden. We presenteerden onze duurzame innovaties, denk hierbij aan Reduton® cementloos beton en Photoment luchtzuiverende stenen die stikstof reduceren. Klik hier voor meer info over onze laatste innovaties.

Volgend jaar zijn we zeker weer aanwezig op de Vakbeurs Openbare Ruimte.

Dag van de Openbare Ruimte 2019

KAP - Klimaat Adaptief Parkeren

Het klimaat verandert en de leefomgeving verandert mee. Een groenere openbare ruimte helpt in de ambities voor een duurzame wereld. Open verharding met behoud van groen speelt hierin een belangrijke rol. Met waterinfiltratie, beplanting voor biodiversiteit en tegen de stedelijke opwarming/hittestress, in combinatie met CO2 reducerend beton, dragen de nieuwe “KAP graselementen” enorm bij aan een groene openbare ruimte.

Na jaren observeren, analyseren, ontwerpen en in gesprek blijven over de perfecte parkeerplaatssteen heeft v.d. Bosch Beton b.v. KAP graselement ontwikkeld. Het KAP graselement is een klimaatvriendelijke, waterinfiltrante steen die zorgt voor een groen en duurzaam straatbeeld. De open verharding zorgt voor wateropname in de openbare ruimte. Door de vormgeving van het element ontstaat er een rustig, strak en regelmatig patroon. De elementen zijn makkelijk machinaal te verwerken en ook goed te combineren met andere producten. Het onderhoud vergt weinig tijd, doordat het element breed en niet overgroeibaar is. Door het regelmatige patroon blijft het element altijd goed beloopbaar. Het KAP graselement is een duurzaam alternatief voor groen parkeren.

KAP Graselementen worden standaard in Reduton® geproduceerd. Reduton® is een betonmengsel van cementloos beton, waarbij secundaire grondstoffen o.a. het cement vervangen. Hierdoor wordt een grote hoeveelheid CO2-uitstoot gereduceerd. Hiermee is het KAP graselement niet alleen klimaatadaptief, maar ook extra duurzaam.

KAP - Klimaat Adaptief Parkeren

Lees verder >

Huldiging jubilarissen

Vrijdag 14 juni werden de vijf jubilarissen van 2019 in het zonnetje gezet bij v.d. Bosch Beton B.V.

Lees verder >

Prinses Beatrix onthult reconstructie van een tegelreliëf

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden onthulde zaterdagochtend 13 april in Bergeijk een reconstructie van een tegelreliëf van de bekende kunstenaar Ad Dekkers.

Prinses Beatrix onthulde zaterdagochtend onder grote belangstelling de reconstructie van het tegelreliëf. Daarbij was ook de zoon van Ad, Daniel Dekkers aanwezig. Hij leidde de prinses over het kunstwerk.

Het kunstwerk ligt in het openbare park in Bergeijk en is voor iedereen vrij te bezoeken. De tentoonstelling is in het bedrijfsgebouw van Bruns B.V. en is te bezoeken tijdens de openingstijden van het bedrijf.

v.d. Bosch Beton leverde hier haar betontegels 30x30x4,5 cm. in een wit kleurvaste uitvoering en zijn volledige (door-en-door) gekleurd.

Kunstwerk Ad Dekkers

Lees verder >

CO2-emissie 2018 door KIWA geverifieerd

De CO2-emissie over 2018 van v.d. Bosch Beton is berekend en vervolgens door KIWA geverifieerd. De nieuwste versie van het certificaat kunt u hier downloaden.

Nieuwe truck de weg op

Onlangs is er weer een nieuwe truck in gebruik genomen bij v.d. Bosch Beton B.V. Firma Nijhof Wassink kreeg de opdracht om deze Volvo in de huisstijl af te leveren. We wensen Johan Smelt en Henk Meinderink vele veilige kilometers met deze nieuwe truck.

Truck

Lees verder >

Geslaagde InfraTech 2019 Rotterdam

Van 15 tot en met 18 januari stonden we op de InfraTech 2019 in Ahoy. We kunnen terugkijken op een geslaagde beursweek in Rotterdam.Naast vele bekende gezichten hebben we ook kennis mogen maken veel nieuwe geinteresseerden in ons bedrijf. Vooral de duurzaamheid en circulariteit stonden deze beurs hoog in het vaandel. Onze standhouders kregen dan ook veel vragen over onze cementloze Reduton® producten en het waterbufferingssysteem van AquaBase.
 
beurs

Veel CO2-reductie in Olst-Wijhe dankzij Reduton®

Onlangs leverden v.d. Bosch Beton B.V. in de gemeente Olst Wijhe de duurzame en veilige Reduton® bermverharding. Doordat deze gemeente hiervoor kozen heeft is er een CO2-reductie gerealiseerd van maar liefst 38.500 kg. De stil-veilig variant zorg er voor dat er minder geluid wordt geproduceerd wanneer de bermverharding wordt bereden. De afgeschuinde kant zorgt er voor dat er een veiligere situatie ontstaan wanneer men naast de weg terecht komt. De uitvoerende partij was Nexus Infra uit Nijverdal. "Twee R recycling groep" schreef hier een mooi stuk over.

http://www.puinrecycling.nl/nexus-infra-zeer-actief-op-gebied-van-mvo/

Lees verder >

Ook ons eigen terrein krijgt aandacht die het verdiend

Elk jaar wordt er wel weer een stuk van dit terrein aangepakt om het in goede conditie te houden. Nu was het de beurt aan Reef Infra om een groot aantal vierkante meters te asfalteren. Onder prima weersomstandigheden wordt er hard gewerkt om in een kort tijdsbestek het terrein weer werkbaar te maken.

Lees verder >

Leerzame rondleiding studenten Saxion

Op 19 september ontvingen wij een zeer enthousiaste groep 2e jaars studenten van de Saxion Hogeschool Civiele techniek uit Enschede welke we wegwijs hebben gemaakt in de wereld van het hoogwaardig inzetten van betongranulaat als grindvervanger. Uiteraard hebben we ook deze studenten  de mogelijkheden gepresenteerd van "Duurzaam Beton" zoals wij die produceren in Ecoton Milieukeur Plus® en het cementloze Reduton®.

Lees verder >

Dag van de Openbare Ruimte 2018

In de Jaarbeurs te Utrecht vond op 26 en 27 september de vakbeurs “Dag van de Openbare Ruimte” plaats. Uiteraard waren wij als v.d. Bosch Beton B.V. ook aanwezig. We kunnen terugkijken op twee zeer geslaagde dagen waar wij veel interessante gesprekken hebben gevoerd en geïnteresseerde personen hebben gesproken. Onze cementloze Reduton® producten en onze nieuwe omvormeermachine waarmee we gemixt genuanceerde machinale pakketten mee kunnen samen stellen kregen veel aandacht.

Reduton® eerste SQAPE geopolymeertoepassing met Kiwa kwaliteitsverklaring

Kiwa heeft de eerste kwaliteitsverklaring voor toepassing van de SQAPE geopolymeertechnologie in bouwproducten toegekend aan v.d. Bosch Beton b.v. voor haar productlijn Reduton®.

Lees verder >

AquaBASE in Landgraaf

In de gemeente Landgraaf is KWS Infra begonnen met de aanleg van een AquaBASE in drie woonstraten. Vanwege een stollaag is er geen tot beperkte infiltratie. Daarom een volledig waterdichte AquaBASE variant waarin de waterafvoer gebeurt met boorpalen. Het is de eerste dat AquaBASE op deze manier wordt uitgevoerd.

Lees verder >

Huldiging jubilarissen

Vrijdag 22 juni werden de zes jubilarissen van 2018 in het zonnetje gezet bij v.d. Bosch Beton B.V. 

Lees verder >

Traktatie voor de werknemers

Een aangename traktatie voor alle werknemers bij v.d. Bosch Beton B.V. Met dit mooie weer smaakt een heerlijke ijsco altijd!  

 

Lees verder >

Maak duurzaam aanbesteden mogelijk: lees wat u kan doen

Maak duurzaam aanbesteden mogelijk! Producenten van betonnen infraproducten hebben de handen ineen geslagen. Samen met Kiwa hebben zij de BRL K11002 ‘Genereren van milieuprofielen voor betonnen infraproducten’ ontwikkeld.

Lees verder >

Milieucertificaat ontvangen

Onlangs zijn de eerste certificaten uitgereikt aan diegene die voldoen aan de gestelde milieueisen voor betonnen infraproducten conform BRL K11002.

Lees verder >

Twee nieuwe vrachtwagens

Afgelopen vrijdag nam v.d. Bosch Beton twee nieuwe MAN-trucks in bedrijf. Met de ingebruikname wordt ons wagenpark verder verduurzaamd. De vrachtwagen is voorzien van een Euro-6 motor. Ook is het FICS-autovolgsysteem ingebouwd, waarmee wij ons wagenpark optimaal kunnen beheren.

Lees verder >

Infra Relatiedagen 2018

De Infra Relatiedagen Hardenberg vinden dit jaar op 6, 7 en 8 februari 2018 plaats. Ruim 300 exposanten tonen in de Evenementenhal Hardenberg hun producten en/of diensten. Alles op het gebied van GWW wordt tijdens deze relatiedagen getoond. Met de laagdrempeligheid onderscheidt Infra Relatiedagen Hardenberg zich en het succes is te mede te danken aan de gemoedelijke sfeer.

Lees verder >

HHMK kiest voor Reduton®

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier kiest voor Reduton® - Cementloos beton!

Met Reduton® kan een CO2-reductie van ca. 80% gerealiseerd worden. Deze innovatie draagt bij aan het milieu, verduurzamen van de infrastructuur en de verkeersveiligheid.

HHMK

HHMK

Reduton®

 • Extreem lage CO2-uitstoot en MKI-score (Milieu Kosten Indicator);
 • Bindmiddel realiseert ruim 80% CO2-uitstoot reductie ten opzichte van de standaard;
 • Maakt gebruik van secundaire grondsto­ffen (minerale reststo­ffen);
 • Past in MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen);
 • Alle Reduton® producten voldoen aan het besluit bodemkwaliteit;
 • Alle grondstoffen­ en zijn CE gecertificeerd;
 • Alle Reduton® producten zijn recyclebaar;
 • Naar wens een oplossing (zuurbestendig, sterkte, uitbloei etc.).

Reduton®

Lees verder >

AquaBASE - de stabiele basis voor waterbuffering

AquaBASE is een samenwerking tussen de vier gerenommeerde partijen, TenCate Geosynthetics, Ingenieursbureau Tauw, Rotim Steenbouw en v.d. Bosch Beton b.v. Door onze krachten te bundelen met ieder zijn eigen expertise en inbreng zoeken we per project naar de beste klimaatadaptieve oplossing.

Het weer heeft ons de laatste jaren al op diverse momenten verrast door extremen. Het klimaat is onderhevig aan verandering en onze steden en dorpen zijn daar niet op ingericht.

Het klimaatbestendig maken van het bebouwde gebied en het daarbij kunnen blijven gebruik maken van de openbare ruimte zoals wij dat wensen, is een enorme uitdaging. Dit is echter geen vrijblijvende opgave! In de Deltabeslissing Ruimtelijke Adaptatie (2018) is vastgesteld dat gemeente in Nederland bij herinrichting van de openbare ruimte hun straten en wijken klimaatbestendig moeten inrichten. In 2050 dient Nederland volledig klimaatadaptief te zijn ingericht!

AquaBASE doet wat de natuur ook doet: zorgvuldig omgaan met water. Het systeem kan snel veel water absorberen en langzaam of snel weer afstaan al naar gelang de behoefte. Het is daarmee uitermate geschikt om intense regenbuien probleemloos te verwerken. Het onderscheidende van AquaBASE is de aanwezigheid van een specialist binnen het team voor alle onderdelen van het systeem.

Vanwege de toenemende wateroverlast door piekbuien en langdurige neerslag, ontstaat een steeds grotere belasting op het riool. Om in de toekomst meer problemen te voorkomen, is besloten om een heel nieuw, waterbufferend systeem onder de parkeerplaats bij restaurant Faculty Club in Enschede aan te leggen.

Voorjaar 2017 is het project "reconstructie parkeerplaats Faculty Club" op de UT in Enschede opgeleverd. De nieuwe parkeerplaats is voorzien van ca 1.300 m2 AquaBASE inclusief monitoringssysteem. Hiermee kan op elk moment van de dag in het systeem gekeken worden. Een ideaal instrument voor beheer en onderhoud van het systeem.

v.d. Bosch Beton leverde als onderdeel van de AquaBASE haar Ecopass® betonstraatsteen uit de Novacolor serie in de kleuren Bolzano, Palermo en Verona uitgevoerd in Ecoton "Plus" waarbij 50% van het grove toeslagmateriaal vervangen is door betongranulaat.

Voor informatie kijk op www.aquabase.info of download onze referentiebrochure AquaBASE.

AquaBASE

Lees verder >

AquaBASE aanwezig op IKN netwerkdag

Op donderdag 23 november is AquaBASE aanwezig op de IKN Netwerkdag met als hoofdthema ‘Deltaplan Ruimtelijke Adaptatie’.

Onlangs werd het Deltaplan Ruimtelijke Adaptatie aangekondigd. Gemeenten, waterschappen, provincies en het Rijk willen de aanpak van wateroverlast, hittestress, droogte en de gevolgen van overstromingen versnellen en intensiveren. Welke kansen biedt dit? Welke oplossingen kunnen bedrijven leveren?

De IKN-Netwerkdag wordt gehouden in het IKN-gebouw in Ede. AquaBASE zal tijdens deze netwerkdag met een stand aanwezig zijn.

IKN

Lees verder >

Lange levensduur SQAPE geopolymeer aangetoond

Onafhankelijk onderzoek door SGS INTRON toont aan dat SQAPE technologie geschikt is voor het vervangen van cement in betontoepassingen met behoud van een extreem lange levensduur.

Op verzoek van SQAPE heeft SGS INTRON onderzoek gedaan naar de levensduur van geopolymeren op basis van de SQAPE technologie. Het gaat om onderzoeksresultaten van geopolymeer graselementen, stenen, tegels, banden, zetstenen, agrarische betonproducten, rioleringstoepassingen en beton(weg)verhardingen.

SGS INTRON heeft de resultaten van SQAPE op het gebied van druksterkte ontwikkeling, vorst-/dooibestendigheid, zuur- en sulfaatbestendigheid en splijtsterkte getoetst en geëvalueerd en concludeert dat de SQAPE technologie geschikt is voor de productie van geopolymeren met een extreem lange levensduur.

Doordat de SQAPE technologie cement volledig vervangt, is een lage CO2 footprint kenmerkend voor de geproduceerde geopolymeren. Het onderzoek bevestigt dat duurzaamheid én een extreem lange levensduur prima samen gaan.

Het volledige rapport van SGS INTRON is hier te downloaden of te vinden op www.SQAPE.nl

Lees verder >

Van handpakket naar machinaal pakket

Primeur in Europa! De eerste pakketten rolden afgelopen week onze hypermoderne fabriek uit. Hierbij een indruk, hoe het omvormen gaat. "Van handpakket, naar machinaal pakket". In onderstaande film laten we machinaal pakket elleboog zien, maar er zijn veel meer mogelijkheden.

Enkele voorbeelden:

 • Keiformaten zijn om te vormen naar machinaal elleboog en keper pakketten;
 • Dubbelklinkers zijn om te vormen naar halfsteens machinale pakketen;
 • Dikformaten zijn om te vormen naar machinaal elleboog en keper pakketten;
 • Andere formaten en vormeringen zijn op aanvraag beschikbaar.

Dankzij de nieuwe omvormeermachine is v.d. Bosch Beton nu ook in staat om genuanceerde kleuren in machinaal pakket te leveren! 

Dikformaat Milano Full Color (Elleboog)

Lees verder >

Water in de Openbare Ruimte 2017

Op 9 november wordt in de Expo Houten de vakbeurs Water in de Openbare Ruimte gehouden. Op deze dag komen professionals bijeen om kennis en inspiratie te delen. V.d. Bosch Beton b.v. staat hier met haar partners Rotim innovaties b.v. – TenCate Geosynthetics b.v. – Tauw b.v. onder de vlag van AquaBASE.

AquaBASE is een samenwerking tussen de vier gerenommeerde partijen, TenCate Geosynthetics, Ingenieursbureau Tauw, Rotim Steenbouw en v.d. Bosch Beton b.v. Door onze krachten te bundelen met ieder zijn eigen expertise en inbreng zoeken we per project naar de beste klimaatadaptieve oplossing.

Het weer heeft ons de laatste jaren al op diverse momenten verrast door extremen. Het klimaat is onderhevig aan verandering en onze steden en dorpen zijn daar niet op ingericht.

Het klimaatbestendig maken van het bebouwde gebied en het daarbij kunnen blijven gebruik maken van de openbare ruimte zoals wij dat wensen, is een enorme uitdaging. Dit is echter geen vrijblijvende opgave! In de Deltabeslissing Ruimtelijke Adaptatie (2018) is vastgesteld dat gemeente in Nederland bij herinrichting van de openbare ruimte hun straten en wijken klimaatbestendig moeten inrichten. In 2050 dient Nederland volledig klimaatadaptief te zijn ingericht!

AquaBASE doet wat de natuur ook doet: zorgvuldig omgaan met water. Het systeem kan snel veel water absorberen en langzaam of snel weer afstaan al naar gelang de behoefte. Het is daarmee uitermate geschikt om intense regenbuien probleemloos te verwerken. Het onderscheidende van AquaBASE is de aanwezigheid van een specialist binnen het team voor alle onderdelen van het systeem.

Vanwege de toenemende wateroverlast door piekbuien en langdurige neerslag, ontstaat een steeds grotere belasting op het riool. Om in de toekomst meer problemen te voorkomen, is besloten om een heel nieuw, waterbufferend systeem onder de parkeerplaats bij restaurant Faculty Club in Enschede aan te leggen.

Voorjaar 2017 is het project "reconstructie parkeerplaats Faculty Club" op de UT in Enschede opgeleverd. De nieuwe parkeerplaats is voorzien van ca 1.300 m2 AquaBASE inclusief monitoringssysteem. Hiermee kan op elk moment van de dag in het systeem gekeken worden. Een ideaal instrument voor beheer en onderhoud van het systeem.

v.d. Bosch Beton leverde als onderdeel van de AquaBASE haar Ecopass® betonstraatsteen uit de Novacolor serie in de kleuren Bolzano, Palermo en Verona uitgevoerd in Ecoton "Plus" waarbij 50% van het grove toeslagmateriaal vervangen is door betongranulaat.

Voor informatie kijk op www.aquabase.info

Op het gebied van waterpasserende bestrating hebben we met de andere gerenommeerde partijen een totaalpakket ontwikkelt welke een waterbufferende en onderhoudsarme oplossingen zou kunnen bieden voor de openbare ruimte. Registreer u hier voor gratis toegang.

Water in de Openbare Ruimte 2017

AquaBASE

Lees verder >

Verbouwing t.b.v. omvormeermachine

Inmiddels is de bouw bij werk 1 gestart, hier zal een stuk bij de fabriekshal worden aangebouwd t.b.v. de nieuwe omvormeerinstallatie. Dankzij deze nieuwe omvormeerinstallatie is v.d. Bosch Beton straks in staat om handpakketten om te zetten naar machinale pakketten in elk gewenst verband. Daarnaast heeft v.d. Bosch Beton dan de mogelijkheid om de genuanceerde kleuren ook aan te leveren als machinale pakketten.

Nieuwbouw t.b.v. omvormeermachine

Lees verder >

SQAPE geopolymeer veilig voor gezondheid

Het produceren van duurzame bouwmaterialen door het toepassen van de SQAPE technologie leidt niet tot verhoogde gezondheidsrisico's in gebruiksfase.

Lees verder >

Dag van de Openbare Ruimte 2017

Op woensdag 27 en donderdag 28 september wordt in de Jaarbeurs Utrecht de Dag van de Openbare Ruimte gehouden. Ook v.d. Bosch Beton* neemt hier weer aan deel. Steeds meer vakgenoten zien dit evenement als vast jaarlijks ontmoetingsmoment met collega's en als ideale gelegenheid om de (product-) kennis bij te spijkeren. Registreer u hier voor gratis toegang. Wij hopen u te zien in Utrecht! Wij staan in hal 4, stand 4.26

v.d. Bosch Beton staat wederom op de Dag van de Openbare Ruimte

Lees verder >

Van der Valk hotel Apeldoorn

Apeldoorn krijgt een nieuw Van der Valk hotel. Op de Landgoedlaan in Apeldoorn wordt momenteel gewerkt aan een Van der Valk hotel vlak naast de A50 en pal aan de A1. Hotel Apeldoorn zal 20.000 vierkante meter betrekken waarvan er 1200 vierkante meter is weggelegd voor ruime congresruimtes. Begin 2018 zal het hotel zijn deuren gaan openen.

v.d. Bosch Beton levert hier o.a. haar betonstraatstenen uit de Nostalgica® serie in de kleur Via Aurelia.

Van der Valk, Apeldoorn

Lees verder >

Jubilarissen

Dit jaar zijn er zes werknemers die 12,5 of 25 jaar bij v.d. Bosch Beton in dienst zijn. Dit heugelijke feit hebben we samen mogen vieren.

Berry Mullink, Jos Stopel, Jan Steen en Jan Dirk Staman – 25 jaar in dienst

Gerwin ten Hoope en Wichard Elferink – 12,5 jaar in dienst

 

Jan Dirk ontving uit handen van commissaris Kees Groot een oorkonde en de gebruikelijke cadeaus. De overige jubilarissen ontvingen een oorkonde en de gebruikelijke cadeaus uit handen van Dinand de Lange. 

 

Ook zal Annie Bladder vanaf half oktober gaan genieten van haar welverdiende pensioen, ook bij dit heugelijke moment voor Annie werd stil gestaan.

Jubilarissen

Lees verder >

Succesvolle ISO audit

Afgelopen dagen heeft de jaarlijkse ISO audit weer plaats gevonden. Tijdens deze jaarlijkse audit werd zowel de ISO 9001 als de ISO 14001 getoetst. V.d. Bosch Beton heeft deze jaarlijkse audit wederom succesvol afgerond.

ISO 9001    ISO 14001

Lees verder >

v.d. Bosch Beton in het vakblad Land+Water

Een van de acties van de provincie Overijssel om bij te dragen aan een klimaatbestendig Overijssel is het stimuleren van CO2-arme innovaties en toepassingen van CO2-arme technologieën en producten.

De provincie had eind 2015 een wereldprimeur met de cementloze toepassing van grasstenen als bermverharding langs een parallelweg van een provinciale weg. Een jaar na aanleg langs de N331 tussen Zwartsluis en Vollenhove is een goed moment om eens na te gaan hoe dit nieuwe product zich heeft gehouden. Samen met v.d. Bosch Beton uit Almelo heeft de provincie Overijssel het project gemonitord en geëvalueerd.

Lees verder >

9 collega's geslaagd

Afgelopen tijd hebben 9 collega's een cursus gevolgd, allen hebben deze cursus met voldoende resultaat afgesloten. Vandaag ontvingen zij uit handen van directeur Jan Dirk Staman het bijbehorende certificaat.

Jeroen Hof, Istvan Santa, Peter Rutjens, Ronnie van der Velde, Bjorn Zijlstra, Raoul la Bastide, Jeffrey Kroezen en Dinand de Lange volgden de E-learining cursus Betonvakman.

Lars Leemhuis heeft de cursus “Electrisch schakelen” succesvol afgerond.

Lees verder >

AquaBASE op de IKN Netwerkdag

Op donderdag 20 april is AquaBASE aanwezig op de IKN Netwerkdag, die als hoofdthema ‘De Waterkwaliteit in Nederland moet sneller verbeteren. Wat gaan wij daaraan doen? ‘ heeft. IKN is een samenwerkingsverband dat zich richt op het verzamelen, ordenen en delen van kennis van de afvalwaterketen, waarbij er speciale aandacht is voor innovaties en decentrale oplossingen rond stedelijk afvalwater en klimaatadaptatie. 

De IKN-Netwerkdag wordt gehouden in het IKN-gebouw in Ede. AquaBASE zal tijdens deze netwerk dag een lezing/presentatie verzorgen en met een stand aanwezig zijn.

Meer informatie over de IKN Netwerkdag vindt u op: http://www.iknl.eu/agenda/4

IKN

Lees verder >

Nieuwe BRL maakt milieugegevens infraproducten extra betrouwbaar

Woerden - Met de introductie van de Beoordelingsrichtlijn K11002 ‘Genereren van Milieuprofielen voor betonnen infraproducten’ krijgen opdrachtgevers in de GWW-sector een praktische, uniforme toetsing in handen. Datgene wat bijvoorbeeld een gemeente voorschrijft aan milieuprofielen voor betonstraatstenen, betontegels, betonbanden en grasbetontegels krijgt die gemeente op de bouwplaats daadwerkelijk geleverd.

De nieuwe beoordelingsrichtlijn (BRL) kost overheden geen extra publiek geld om de milieuprofielen van betonnen infraproducten te bewijzen, bevordert de snelheid van aanbestedingen, helpt juridisch gesteggel te vermijden en zorgt voor eerlijke concurrentie. Dit waren enkele conclusies uit een informatiebijeenkomst met gemeenten, daags voor de officiële overhandiging van de BRL door Jan Klapwijk van KIWA aan Eric de Groot, voorzitter van BeST, branche van fabrikanten van betonnen bestratingsmaterialen. Tijdens de bijeenkomst werden tevens ervaringen uitgewisseld tussen gemeenten en fabrikanten om zekerheden te maximaliseren bij het bereiken van de gewenste milieuprestaties van infraproducten.

Lees verder >

Terwispel, herinrichting de Smidte

Terwispel heeft er een nieuw dorpsplein, een evenemententerrein en ruim tachtig parkeerplekken bij. De gemeente heeft het gebied rondom het dorpshuis aan de Smidte hiermee een flinke opknapbeurt gegeven. 

v.d. Bosch Beton leverde hier o.a. haar betonstraatstenen uit de Duracolor serie in de kleuren Terracotta en Ardenne Classico.

Terwispel

Lees verder >

Informatiebijeenkomst AquaBASE

Laat de regen maar komen! Bij de Faculty Club op de campus van de Universiteit Twente zijn ze er klaar voor. Hier wordt momenteel (maart 2017) een AquaBASE door aannemer Krinkels uit Hengelo geïnstalleerd.

Het veranderende klimaat zorgt voor meer intense regenbuien en dat leidt tot steeds meer problemen in het stedelijk gebied. Met de nieuwe AquaBASE-systeem kan veel meer regenwater geborgen en verwerkt worden dan met de traditionele oplossingen. Daarmee vormt dit systeem een duurzame oplossing voor het waterprobleem. De drijvende krachten achter dit systeem zijn de samenwerkende partijen Rotim, v.d. Bosch Beton, TenCate en Tauw.

Op de UT campus in Enschede wordt bij de Faculty Club op dit moment het derde AquaBASE-systeem van Nederland gerealiseerd. Verschillende belangstellenden zijn hier aanwezig voor een informatiebijeenkomst. Na een korte introductie over AquaBASE zal men een rondleiding op het werk krijgen, welke deels is uitgevoerd en deels nog in aanleg is. Aansluitend laat Tauw middels een proef zien hoe het systeem werkt. In het systeem zijn voor monitoring diverse meetinstrumenten geïnstalleerd.

Voor meer informatie over dit project zie ook:
https://www.utwente.nl/nieuws/!/2017/1/147093/innovatief-waterbufferend-systeem-onder-vernieuwde-parkeerplaats-faculty-club

Informatiebijeenkomst AquaBASE

Lees verder >

CO2-emissie 2016 door KIWA geverifieerd

De CO2-emissie over 2016 van v.d. Bosch Beton is berekend en vervolgens door KIWA geverifieerd. De nieuwste versie van het certificaat kunt u hier downloaden.

Lees verder >

Innovatief waterbufferend systeem onder vernieuwde parkeerplaats Faculty Club

Half december 2016 is gestart met de vervanging van de parkeerplaats bij restaurant Faculty Club in Enschede. Aanleiding daarvoor was het geplande en noodzakelijke groot onderhoud voor de bestrating, leidingen, verlichting en wateroverlast.

Vanwege de toenemende wateroverlast door piekbuien en langdurige neerslag, ontstaat een steeds grotere belasting op het riool. Om in de toekomst meer problemen te voorkomen, is besloten om een heel nieuw, waterbufferend systeem onder de parkeerplaats bij restaurant Faculty Club aan te leggen.

v.d. Bosch Beton leverde hier aan AquaBASE o.a. haar Ecopass® betonstraatsteen uit de Novacolor serie in de kleuren Bolzano, Palermo en Verona uitgevoerd in Ecoton "Plus".

AquaBASE

Lees verder >

Infra Relatiedagen Hardenberg succesvol

v.d. Bosch Beton heeft ook dit jaar weer deelgenomen aan de Infra Relatiedagen te Hardenberg. Van 7 t/m 9 februari was Evenementenhal Hardenberg hét trefpunt waar relaties uit de GWW branche elkaar ontmoeten. Ruim 18.000 geïnteresseerden bezochten de vakbeurs. Voor v.d. Bosch Beton was het een succesvolle beurs.

Graag willen wij u bedanken voor uw bezoek aan onze stand tijdens de Infra Relatiedagen 2017.

Infra Relatiedagen 2017

Lees verder >

AquaBASE - de stabiele basis voor waterbuffering

Hemelwater als oplossing

De filosofie achter AquaBASE is ontstaan vanuit een omgekeerde probleemstelling. Hemelwater is niet het probleem, maar onderdeel van de oplossing.

 • Infiltratie ter plekke houdt de grondwaterstand op peil;
 • De stabiele basis voorkomt deformatie;
 • Verschillende componenten vormen een langdurig werkend systeem.

Waarom AquaBASE?

Overheden (Gemeentes, Provincies, Waterschappen) hebben een zorgplicht voor hemelwater. Ze moeten zorg dragen voor het verwerken van het hemelwater in hun beheersgebied. Daarbij komt de wetenschap dat er door een veranderend klimaat en de verstedelijking, de waterhuishouding in Nederland veranderd. Buien met een hoge intensiteit nemen toe, buien met een langdurige neerslag komen vaker voor en de ruimte om water te bergen neemt af.

Op de Nederlandse markt zien we de laatste jaren steeds meer bedrijven die zich bezighouden met diverse manieren van water bufferen in de openbare ruimte. Een van de mogelijkheden is om onder een verharding (elementen verharding of asfalt) een fundering te creëren met holle ruimte. Deze holle ruimte kan dan gebruikt worden om water te bufferen. In het creëren van de holle ruimte zit juist het grote risico, want daar waar een holle ruimte zit, is per definitie een verminderde stabiliteit aanwezig. Door de statische belasting (eigen gewicht van de constructie) en de dynamische belasting (belasting door het verkeer) is elke minimale vorm van beweging in de constructie van invloed op het risico van deformatie. AquaBASE kent dit risico niet.

In het creëren van een stabiele holle ruimte zit bij AquaBASE het enorme voordeel. Dankzij de Accorder® van TenCate verbeteren we de stabiliteit waardoor er meer draagkracht in de constructie komt. We maken dus een fundering met holle ruimte, draagkracht én stabiliteit.

Een groot voordeel is dat het volledige pakket wordt behartigd door één partij. Dus vanaf projectinitiatie en haalbaarheidsonderzoek tot oplevering en onderhoud is er één duidelijk aanspreekpunt voor de klant.

AquaBASE

Lees verder >

Infra Relatiedagen Hardenberg

De Infra Relatiedagen Hardenberg vinden dit jaar op 7, 8 en 9 februari 2017 plaats. Ruim 300 exposanten tonen in de Evenementenhal Hardenberg hun producten en/of diensten. Alles op het gebied van GWW wordt tijdens deze relatiedagen getoond. Met de laagdrempeligheid onderscheidt Infra Relatiedagen Hardenberg zich en het succes is te mede te danken aan de gemoedelijke sfeer.

Infra Relatiedagen Hardenberg

Lees verder >

InfraTech 2017

InfraTech is de tweejaarlijkse ontmoetingsplaats voor de infrastructuur. In 2017 vindt de beurs plaats van 17 t/m 20 januari in Ahoy Rotterdam. De beursvloer van InfraTech is onderverdeeld in vijf thema’s die verschillende sectoren binnen de infrastructuur vertegenwoordigen. Alle thema’s hebben een eigen plaats op de beursvloer, zodat opdrachtgevers en opdrachtnemers elkaar gemakkelijk kunnen vinden. Wij staan in hal 5 op stand 5.506 op het Wegdekreflectieplein. Registreer u hier voor gratis toegang.

Lees verder >

Twente gaat voor duurzaam beton; Van den Bosch als grondlegger

De veertien gemeenten in Twente en het Netwerk Betonketen ondertekenen vandaag het Convenant Duurzaam Beton. Met de uitvoering van dit convenant wordt eenvoudig de CO2-emissie gereduceerd en op primaire grondstoffen zoals zand en grind bespaard.

Lees verder >

Berto Dekker met pensioen

Na ruim 43 dienstjaren gaat Berto Dekker genieten van zijn welverdiende pensioen. Op vrijdag 11 november 2016 hebben we dit samen mogen vieren onder het genot van een hapje en een drankje.

Pensioen Berto Dekker

Lees verder >

Water in de Openbare Ruimte 2016

Op dinsdag 8 november wordt in de Expo Houten de vakbeurs Water in de Openbare Ruimte gehouden. Op deze dag komen professionals bijeen om kennis en inspiratie te delen.

Het duurzaam (her)inrichten van de openbare ruimte is, voor nu en in de toekomst, de belangrijkste taak van de stadsbestuurders. Grotere hoeveelheden regenwater, droogte, overstromingen door rivierwater of zeespiegelstijging en veranderende dag- en nachttemperaturen zorgen ervoor dat steden hun openbare ruimte klimaatbestendig moeten inrichten. Het niet of slecht opvangen en afvoeren van regenwater heeft bijvoorbeeld al voor honderden miljoenen schade gezorgd.

Tijdens het evenement vindt u oplossingen voor de uitdaging waar alle steden, nu en in de komende jaren, mee geconfronteerd worden: het klimaat bestendig maken van stedelijke leefomgeving. Tijdens de beurs wordt ingegaan op de klimaatverschillen binnen steden en de duurzame oplossingen voor de bijkomende problematieken.

Het AquaBASE team bestaat uit de volgende partijen: v.d. Bosch Beton b.v. – Rotim innovaties b.v. – TenCate Geosynthetics b.v. – Tauw b.v.

Op het gebied van waterpasserende bestrating hebben we met de andere gerenommeerde partijen een totaalpakket ontwikkelt welke een waterbufferende en onderhoudsarme oplossingen zou kunnen bieden voor de openbare ruimte. De lancering van dit nieuwe concept zal op deze beurs geschieden. Registreer u hier voor gratis toegang.

AquaBASE

Lees verder >

Beurs Utrecht succesvol

De op 28 en 29 september gehouden dag van de Openbare Ruimte was een succes en niet alleen voor v.d. Bosch Beton. In totaal bezochten volgens organisator ExpoProof 5.800 professionals de beurs in Utrecht. Dat is 14% meer dan vorig jaar.

De collega's van v.d. Bosch Beton oogstten o.a. succes met Reduton®, het cementloze beton van v.d. Bosch Beton. Daarnaast kon het publiek kennismaken met AquaBASE. De lancering van dit nieuwe concept zal op de beurs Water in de Openbare Ruimte plaatsvinden.

Lees verder >

Drone opnames fabrieken Almelo & Vriezenveen

Bekijk hieronder de drone opnames van de betonfabrieken in Almelo & Vriezenveen.

Lees verder >

Nieuwbouw werk 3

Inmiddels is de bouw bij werk 3 gestart, hier zal een stuk bij de fabriekshal worden aangebouwd. In deze aanbouw zullen o.a. de vloeistoftanks geïnstalleerd worden. Deze verbouwing is noodzakelijk om de fabriek te optimaliseren voor de productie van de Reduton® graselementen.

Wanneer de verbouwing gereed is kan v.d. Bosch Beton voldoen aan de grote vraag naar de cementloze graselementen.

Lees verder >

Reduton® - Cementloos beton

De afgelopen jaren is duurzaamheid een steeds belangrijker wordend begrip in onze samenleving. Twee belangrijke pijlers uit het beleid van v.d. Bosch Beton* zijn innovatie en duurzaamheid. Aangezien de cementindustrie verantwoordelijk is voor maar liefst 8% van de wereldwijde CO2-uitstoot (meer dan alle logistiek in de wereld), heeft dit v.d. Bosch Beton* uitgedaagd, met als resultaat: Reduton®.

v.d. Bosch Beton* innoveert voortdurend in het gebruik van grondstoffen. Een veel belovende innovatie is het gebruik van geopolymeren, een anorganisch bindmiddel. Meestal gebaseerd op de elementen Silicium en Aluminium, mineralen die van nature veel voorkomen in de aardkost.

Het geopolymeer welke door v.d. Bosch Beton* verwerkt wordt, is verkregen door hoogwaardige secundaire mineralen. Door deze te mengen met basische materialen (alkaliën) en de toevoeging van de activator ontstaat de polymerisatie. Het geopolymeer is een stabiel, vormvast materiaal dat optisch gelijk is aan cementgebonden materiaal (mortel, prefab). Reduton®, het nieuwe geopolymeer graselement met een extreem lage CO2-emissie, is het resultaat van de samenwerking tussen v.d. Bosch Beton* en SQAPE Geopolymer Technology.

Met Reduton® kan een CO2-reductie van ca. 80% gerealiseerd worden. Deze innovatie draagt bij aan het milieu, verduurzamen van de infrastructuur en de verkeersveiligheid.


Klik hier om het volledige NIBE rapport te downloaden.

Reduton®

Lees verder >

Voorst (gem. Voorst), Voorsterklei

De Nokkentop-Stil-Veilig® biedt het beste uit twee werelden. De tegel is voor de helft vlak en voor de helft geribbeld en voorzien van een afgeschuinde bermzijde. Hiermee ontstaat een grasbetontegel die doet waarvoor hij bedoeld is: bieden van veiligheid zonder concessies te doen aan het groene uiterlijk.

 • Het beste van twee werelden; geluidreducerend èn veilig;
 • Ten behoeve van veilige 40 cm. wegverbreding;
 • Afgeschuinde bermzijde tegen éénzijdige ongevallen;
 • Bovenzijde is half vlak en half geribbeld;
 • Minder geluidsoverlast met behoud van de signaalfunctie;
 • Sterk in onderling verband;
 • Machinaal verwerkbaar.

Voorst (gem. Voorst), Voorsterklei

Lees verder >

Jubilarissen

Dit jaar zijn er maar liefst negen werknemers die 12,5, 25 of 40 jaar bij v.d. Bosch Beton in dienst zijn. Dit heugelijke feit hebben we samen mogen vieren.

Jan en Hans Hoekman – 40 jaar in dienst
Gerrit Leemhuis, Ronald Boon en Henk Meinderink – 25 jaar in dienst
Gerrit Hospers, Roy Niks, Lars Leemhuis en Thijs Wanningen – 12,5 jaar in dienst

Allen ontvingen een oorkonde en de gebruikelijke cadeaus uit handen van Dinand de Lange, voorzitter van de personeelsvereniging en directeur Jan Dirk Staman.

Jubilarissen

Lees verder >

Wanneperveen, Veneweg

De gemeente Steenwijkerland heeft groot onderhoud uitgevoerd aan de Veneweg. De werkzaamheden zijn inmiddels gereed. De straat was toe aan onderhoud en diende opnieuw bestraat te worden. Het doel was om naast het uitvoeren van het noodzakelijke onderhoud ook de kansen te benutten om de openbare ruimte te verbeteren en op te waarderen in afstemming met het dorp.

v.d. Bosch Beton leverde hier o.a. haar betonstraatsteen klein facet via Trajectum uit de Nostalgica®-serie.

Wanneperveen, Veneweg

Lees verder >

Motortoertocht v.d. Bosch Beton

Op vrijdag 3 juni 2016 vond de jaarlijkse motortoertocht voor relaties van v.d. Bosch Beton weer plaats. De start van de toertocht was, zoals elk jaar, bij “De Poort van Twente” te Rijssen. Vanaf 9 uur was er onder het genot van koffie met krentenwegge gelegenheid tot kennismaken met de andere deelnemers.

Rond de klok van half 10 was de start van de toertocht richting de kop van Overijssel. De lunch vond dit jaar plaats in Blokzijl aan de sluis. Na de lunch werd de toertocht voort gezet richting natuurgebied ’t Harde om vervolgens via de pont over de IJssel weer richting Rijssen te gaan.

Als afsluiting van de dag hadden we een gezamenlijk diner bij restaurant “De Poort van Twente”.

Lees verder >

Martin Bartels versterkt Steengoed Mineralen

Met ingang van 1 juni versterkt Martin Bartels Steengoed Mineralen in de functie van commercieel manager buitendienst regio Oost-Nederland. In deze functie zal Martin zich o.a. bezig houden met acquisitie bij potentiele klanten en het bewerken en onderhouden van bestaande relaties van Steengoed Mineralen.

Wij wensen Martin veel succes bij deze uitdaging.

Lees verder >

Rondrit Heracles Almelo op de trailer van v.d. Bosch Beton

Op zondag 22 mei 2016 behaalde Heracles Almelo voor het eerst in haar geschiedenis Europees voetbal. De maandag erop werden zij op de trailer van v.d. Bosch Beton rond gereden door de stad om vervolgens gehuldigd te worden.

Namens het bestuur en de medewerkers van Heracles Almelo ontvingen wij bij v.d. Bosch Beton de volgende dag een heerlijke taart als bedankje.

Trailers klaar voor de rondrit

Lees verder >

CO2-emissie 2015 door KIWA geverifieerd

De CO2-emissie over 2015 van v.d. Bosch Beton is berekend en vervolgens door KIWA geverifieerd. De nieuwste versie van het certificaat kunt u hier downloaden.

CO2-emissie

Lees verder >

Nieuwe parkeerplaats Waterschap Drents Overijsselse Delta

Door de fusie van waterschappen Reest en Wieden (in Drenthe en Overijssel) en Groot Salland (Overijssel) is het Waterschap Drents Overijsselse Delta ontstaan. Tot medio 2016 blijft Waterschap Drents Overijsselse Delta gehuisvest in de huidige kantoren. Vanaf medio 2016 sluiten de huidige kantoren en opent Waterschap Drents Overijsselse Delta het nieuwe hoofdkantoor in Zwolle.

v.d. Bosch Beton levert hier de bestrating voor de nieuwe parkeerplaats. De parkeerplaats wordt voorzien van waterpasserende stenen. De grijze en zwarte stenen zijn voorzien van een grote afstandhouder, waardoor het regenwater langs de stenen in de bodem kan worden opgenomen. Daarnaast worden alle betonproducten geleverd onder Ecoton® Milieukeur® “Plus” wat inhoud dat minimaal 50% van de grove toeslagmaterialen in de onderbeton wordt vervangen door gerecycled betongranulaat.

Waterschap Drents Overijsselse Delta

Lees verder >

Jan Dubbink: na 25 jaar afscheid genomen als bestuurslid PV

Na meer dan 25 jaar bestuurslid te zijn geweest van de personeelsvereniging van v.d. Bosch Beton, hebben we tijdens de afgelopen ledenvergadering op 10 mei 2016 afscheid genomen van Jan Dubbink als bestuurslid.

Ledenvergadering PV

Lees verder >

Scharendijke, parkeerplaats Wijde Wereld

Het parkeerterrein de Wijde Wereld was een overmaatse parkeervlakte waar al het besef van plaats en richting verdwenen was. Het was een desolate plek met weinig kwaliteit in zich.

Opdrachtgever en ontwerper kozen voor het ontwerp "Vlechten", waarbij het kale landschap van de Wijde Wereld werd "verduind" en het parkeren gespreid langs de duinrand. De verschillende parkeerroutes zoeken al vlechtend een weg door de duinen en kennen daarbij geen onderscheid in hoofd en bijweg.

Gekozen werd voor zwarte grasbetontegels van v.d. Bosch Beton. Deze tegels werden voorzien van een kleurvaste deklaag, wat uniek is voor dit soort producten, maar wel bijdraagt tot een langdurige mooie uitstraling. Grassplittegel® enerzijds, vlak grasbeton anderzijds, ieder met zijn eigen kenmerken. Zo heeft Grassplittegel een typisch blokpatroon en vormen strakke lijnen de basis, aangevuld met 74% grasoppervlak. De vlakke grasbetontegel 40x60x12 heeft een groter betonoppervlak. Hier komt het graspercentage op ca. 32%.

Na enkele jaren komt het groene karakter van de parkeerplaatsen mooi tot uiting.

Scharendijke, parkeerplaats Wijde Wereld

Lees verder >

Warnsveld, herinrichting van de openbare ruimte rond “Den Bouw”

Een aantal jaren geleden startte de gemeente Warnsveld met de herinrichting van de openbare ruimte rond Den Bouw in Warnsveld.

Het beoogde effect was een volwaardige 30 km zone met nieuwe robuuste bomen, groenvakken, een gescheiden rioolstelsel, een nieuwe rijbaan en voetpaden met voldoende breedte.

v.d. Bosch Beton leverde hier verschillende soorten kleurvaste betonstraatstenen. Na enkele jaren liggen de kleurvaste materialen er nog steeds mooi bij.

Warnsveld, herinrichting van de openbare ruimte rond “Den Bouw”

Lees verder >

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen

v.d. Bosch beton leverde voor het nieuwe dierenpark in Emmen, WILDLANDS Adventure Zoo‎ Emmen, haar dikformaat klein facet via Aurelia uit de Nostalgica®-serie. Nostalgica® biedt het beste van het beste qua betonstraatstenen. Een 100% natuurlijke deklaag met een zeer strak uiterlijk wat resulteert in een mooi authentiek straatbeeld.

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen

Lees verder >

Omleiding in Almelo vanaf 29 maart

Vanaf dinsdag 29 maart t/m 24 april wordt de Dollegoorbrug in Almelo gerenoveerd. Tijdens deze periode is zowel de hoofdrijbaan als de parallelweg afgesloten voor al het verkeer. De fabriek en het kantoor in Almelo zijn in deze periode het beste te bereiken via de N36 of via de omleiding zoals aangegeven.

Renovatie Dollegoorbrug

Lees verder >

Green Buildings 2016: Innovation Challenge

ABN AMRO hoofdsponsor Green Buildings Innovation Challenge 2016

Innovaties voor verduurzaming staat centraal op het Green Buildings congres. Het Green Buildings Congres staat op 22 t/m 24 maart 2016 volledig in het teken van innovaties die bijdragen aan het milieu.

In december 2015 is er een ambitieus klimaatakkoord gesloten in Parijs. Dit vergroot het potentieel van innovaties en start-ups uit ondernemersland Nederland enorm. Tijdens het congres wordt er een Innovation Challenge georganiseerd waarbij een podium wordt gecreëerd voor de nieuwste, beste en meest inspirerende ideeën en innovaties op het gebied van verduurzaming van de bouw in Nederland.

Bram Adema is als dagvoorzitter van het congres en o.a. CFP-directeur, lid van de ambitieraad 2020 van MVO Nederland en bestuurslid van de Dutch Green Building Council. “Door innovaties samen te delen kunnen producten en diensten worden gecreëerd die aansluiten op de wensen van de markt. Door ideeën te delen word je zelf deel van de oplossing”.

Green Buildings 2016 vindt plaats op 22 t/m 24 maart 2016 in de RAI Amsterdam, gelijktijdig met de vakbeurs Building Holland. Het congres wordt georganiseerd door CFP en de RAI Amsterdam in partnership met de Dutch Green Building Council, MVO Nederland, NeVaP, Facility Management Nederland en Building Holland.

Duurzaam verhaal

De ABN AMRO wil in haar stand graag de duurzame verhalen laten zien van klanten waar ze trots op zijn. Om zo andere relaties te inspireren en samen te bouwen aan duurzaamheid. v.d. Bosch Beton mag haar duurzame verhaal op 22 maart vertellen in de stand van de ABN AMRO. Registreer uw ticket hier en bezoek de stand in hal 9.

Green Buildings 2016 Innovation Challenge

Lees verder >

Sinusprofielklinker® voor nieuwe vestiging Nijwa

De nieuwe vestiging van Nijwa Hengelo op bedrijventerrein Westermaat De Veldkamp wordt op vrijdag 11 maart officieel geopend. De nieuwe Volvo-Renault-Trucks vestiging heeft maar liefst veertien werkstraten. Service, onderhoud en keuringen kunnen snel en flexibel worden verricht.

v.d. Bosch Beton leverde, net als bij de vestiging in Zwolle, haar Sinusprofielklinker® met CO2-reductiebeton. CO2-reductiebeton zorgt voor bijna 60% minder CO2-uitstoot ten opzichte van de gebruikelijke cementsoorten. De Sinusprofielklinker® is uitermate geschikt voor grote bedrijfsterreinen of andere verhardingen die veel te voorduren krijgen. Ook op het terrein van zusterbedrijf Nijhof Wassink in Rijssen zijn onlangs de Sinusprofielklinkers® van v.d. Bosch Beton naar volle tevredenheid verwerkt.

Nijwa Hengelo

Lees verder >

v.d. Bosch Beton genomineerd voor de ABN AMRO Duurzame 50

De vijfde editie (2016) van de verkiezing ABN AMRO Duurzame 50 gaat van start en v.d. Bosch Beton is hiervoor genomineerd!

De uitreiking van deze vijfde editie zal plaatsvinden op woensdagavond 23 maart 2016 tijdens het Green Tie Gala, welke zal plaatsvinden tijdens Building Holland in de RAI Amsterdam.

Jury
De jury bestaat uit onafhankelijke personen onder leiding van juryvoorzitter Jan Willem van de Groep de winnaar van 2015. Er wordt beoordeeld op vier onderdelen: bijdragen aan het mogelijk maken van duurzame projecten, inzetten bij duurzame initiatieven, actieve kennisdeling over verduurzaming en het stimuleren en initiëren van duurzame samenwerking. Iedere genomineerde ontvangt voor deze onderdelen punten. Op basis van de puntenscore wordt de lijst, een top 50, samengesteld. 

Wegens overweldigend aantal nominaties voor de ABN AMRO Duurzame 50 award, heeft de jury al een eerste selectie gemaakt. De genomineerden voor 2016 zijn hier te bekijken.

AMB AMRO Duurzame 50

Lees verder >

Vernieuwbouw werk 1 gereed

De vernieuwbouw van werk 1 is inmiddels voltooid. De nieuwbouw is o.a. voorzien van energiezuinige led verlichting een vloeistofdichte vloer en een Kennis bovenloopkraan.

De bouw van deze hal maakt deel uit van een groter plan om de fabriek, intern bij v.d. Bosch werk 1 genoemd, te moderniseren. Daarmee wordt deze omgevormd naar een betonfabriek die volledig in staat is de producten in alle variëteiten te produceren die u als klant/opdrachtgever tegenwoordig vraagt.

Realisatie van dat plan vergt een flinke investering. Dat in een tijd waarin niets meer zeker is. Risico’s zijn dan niet te overzien. Daarom heeft v.d. Bosch er voor gekozen de vernieuwing op te knippen in stukken “behapbare” investeringen. Door de realisatie hiervan zijn we wel in staat tussentijds al vast vrucht(jes) te plukken.

We houden u op de hoogte van de vorderingen van de bouw.

Vernieuwbouw werk 1

Lees verder >

Nieuwe Volvo-truck en Vogelzang stenentrailer

Afgelopen vrijdag nam v.d. Bosch Beton een nieuwe Volvo-truck en Vogelzang stenentrailer met daarop een Kennis kraan in bedrijf. Met de ingebruikname wordt ons wagenpark verder verduurzaamd. De vrachtwagen is voorzien van een Euro-6 motor. Ook is het FICS-autovolgsysteem ingebouwd, waarmee wij ons wagenpark optimaal kunnen beheren.

Nieuwe Volvo truck

Lees verder >

Betonakkoord

Het CEO-ontbijt waarbij onderwerp van gesprek het betonakkoord was, heeft in elk geval opgeleverd dat het akkoord er ook daadwerkelijk gaat komen. Of dat nu een CO2-besparing van een half of een heel miljoen ton gaat opleveren, moet nog even worden afgewacht. Als het goed is zullen we dat na de zomer weten.

Toch wekt een aantal zaken in dit verband verbazing. De rijksoverheid steekt fors geld in het energieakkoord dat bedoeld is om minder CO2 uit te stoten. Naar het betonakkoord, goed voor vermindering van de uitstoot van kooldioxide en voor vermindering van het gebruik van primaire grondstoffen, gaat geen cent.

CO2-arm beton
Op zich is dat nog te begrijpen als er dan voor de sector maar de zekerheid is dat overheidsopdrachtgevers in hun bestekken CO2-arm beton voorschrijven. Iets duurder, dat wel, maar goed voor de strijd tegen klimaatverandering. Die zekerheid is er echter geenszins, ondanks de verplichting voor overheden om duurzaam in te kopen.

Van marktzijde wekt weer een opmerking verbazing over het gelijke speelveld dat er zou moeten zijn. Voor zover het betrekking heeft op de afzetmogelijkheden en dito zekerheden, is het nog enigszins begrijpelijk. Gaat het over de onderlinge concurrentie, dan zou je als koploper juist moeten streven naar een ongelijk speelveld. Dat verbetert de concurrentiepositie.

Klimaatbeleid
Het gelijke speelveld mag, in welke betekenis dan ook gebruikt, echter nooit een excuus zijn voor een sector om op de handen te blijven zitten. Dat is zoiets als de gelukkig steeds schaarser wordende politicus die vindt dat Nederland nooit voorop moet lopen in het klimaatbeleid, omdat onze bijdrage aan de mondiale CO2-uitstoot uiterst gering is.

De ontbijtsessie is in die zin dan weer een uiterst belangrijke stap geweest in het proces om het betonakkoord definitief vorm te geven. Alle partijen hebben zich nu gecommitteerd om een goed eindresultaat te bereiken. Ze nemen nu nog even de tijd voor de uitwerking. Maar aan het commitment zullen we ze houden.

Lees verder >

v.d. Bosch Beton in De Succesfactor

Elke week weer staat het TV-programma De Succesfactor op RTL7 in het teken van businessformules, zakelijke strategiën en tactieken. De branchewinnaars van de Nationale Business Succes Award komen in dit programma aan het woord en delen over hun visie op succes. 

Van alle beton gerelateerde fabrikanten in Nederland is v.d. Bosch Beton door een deskundige jury als best beoordeeld. Als winnaar in de branche “betontechniek” is v.d. Bosch Beton genomineerd voor de De Nationale Business Succes Award 2016.

Onderstaand de reportage over v.d. Bosch Beton bij De Succesfactor.

Lees verder >

Reduton® - Cementloos beton

De afgelopen jaren is duurzaamheid een steeds belangrijker wordend begrip in onze samenleving. Twee belangrijke pijlers uit het beleid van v.d. Bosch Beton* zijn innovatie en duurzaamheid. Aangezien de cementindustrie verantwoordelijk is voor maar liefst 8% van de wereldwijde CO2-uitstoot, heeft dit v.d. Bosch Beton* uitgedaagd, met als resultaat: Reduton®.

v.d. Bosch Beton* innoveert voortdurend in het gebruik van grondstoffen. Een veel belovende innovatie is het gebruik van geopolymeren, een anorganisch bindmiddel. Meestal gebaseerd op de elementen Silicium en Aluminium, mineralen die van nature veel voorkomen in de aardkost.

Het geopolymeer welke door v.d. Bosch Beton* verwerkt wordt, is verkregen door hoogwaardige secundaire mineralen te mengen met basische materialen (alkaliën). Hierdoor ontstaat polymerisatie. Het geopolymeer is een stabiel, vormvast materiaal dat optisch gelijk is aan cementgebonden materiaal (mortel, prefab). Reduton®, het nieuwe geopolymeer graselement met een extreem lage CO2-emissie, is het resultaat van de samenwerking tussen v.d. Bosch Beton* en SQAPE Geopolymer Technology.

Met Reduton® kan een CO2-reductie van ca. 85% gerealiseerd worden. Deze innovatie draagt bij aan het milieu, verduurzamen van de infrastructuur en de verkeersveiligheid.

Beton Reduton®
- Toeslagmaterialen (zand, grind)       - Toeslagmaterialen (zand, grind)
- Cement - Geopolymeren
- Hulpstoffen - Alkaliën + activator
- Water - Water
Hydraulische reactie Polymerisatie

Reduton®

Reduton®

 • Extreem lage CO2-uitstoot en MKI-score (Milieu Kosten Indicator);

 • Bindmiddel realiseert ruim 85% CO2-uitstoot reductie ten opzichte van de standaard;

 • Maakt gebruik van secundaire grondsto­ffen (minerale reststo­ffen);

 • Past in MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen);

 • Alle grondsto­ffen en voldoen aan het besluit bodemkwaliteit;

 • Alle grondstoffen­ en zijn CE gecertificeerd;

 • Producten zijn recyclebaar;

 • Naar wens een oplossing (zuurbestendig, sterkte, uitbloei etc.).


Na jaren testen is v.d. Bosch Beton* bijzonder trots om met Reduton® een bijdrage te kunnen leveren aan hetgeen afgesproken in het Nederlandse energieakkoord. Hier is afgesproken dat de CO2-uitstoot met 40% omlaag moet in 2030 en op die manier draagt het akkoord bij aan het halen van de afspraken gemaakt op de klimaattop in Parijs. Het gebruik van Reduton® sluit hier naadloos op aan. 

Bezoek onze stand volgende week op de Infra Relatiedagen en maak kennis met Reduton®Mocht u onverhoopt geen uitnodiging ontvangen hebben, neemt u dan gerust contact op met onze verkoop binnendienst via info,vdboschbeton,nl of vraagt u alsnog een entreebewijs aan via de evenementenhal.

Lees verder >

Infra Relatiedagen Hardenberg

De Infra Relatiedagen Hardenberg vinden dit jaar op 2, 3 en 4 februari 2016 plaats. Ruim 350 exposanten tonen in de Evenementenhal Hardenberg hun producten en/of diensten. Alles op het gebied van GWW wordt tijdens deze relatiedagen getoond. Met de laagdrempeligheid onderscheidt Infra Relatiedagen Hardenberg zich en het succes is te mede te danken aan de gemoedelijke sfeer.

Bezoek onze stand en maak kennis met Reduton®, het cementloze beton van v.d. Bosch Beton! Het cement in de graselementen wordt vervangen door geopolymeren. Geopolymeren zijn een verzamelnaam voor alkali geactiveerde aluminium silicaten welke als bindmiddel worden gebruikt.

Door het toepassen van geopolymeren als cementvervanger kan een CO2-reductie gerealiseerd worden van ca. 85% ten opzichte van de gebruikelijke cementsoorten.

Reduton®

Lees verder >

Lex Veenstra versterkt het verkoopteam

Met ingang van januari versterkt Lex Veenstra het verkoopteam van v.d. Bosch Beton.

Lees verder >

Reduton®

v.d. Bosch Beton* b.v. is in samenwerking met SQAPE er in geslaagd om het cement in betonnen graselementen te vervangen.

Reduton®

Lees verder >

v.d. Bosch Beton in de Cobouw

In de Cobouw van vrijdag 13 november 2015 werd er aandacht besteed aan de nieuwste noviteit van v.d. Bosch Beton, de Lumencolor Line!

Lees verder >

Veilig fietspad in Albergen

In Albergen wordt er aan de veiligheid van de fietsers gedacht. Langs het fietspad heeft men Golfreflextegels van v.d. Bosch Beton aangebracht. Wanneer men over de tegels rijdt geven trillingen aan dat men van het fietspad raakt.

Veilig fietspad in Albergen

Lees verder >

Lezingen vakbeurs: Water in de Openbare Ruimte

Op 15 oktober vindt het event Water in de Openbare Ruimte plaats. Tijdens dit event worden er 2 gratis lezingen georganiseerd door Straategie.nl met betrekking tot water in de openbare ruimte, hier komen onder andere de effecten, monitoring en onderhoud van waterpasserende bestratingen aan bod.

Voor meer informatie over de lezingen en om u (gratis) aan te melden klikt u hier.

Water in de Openbare Ruimte

Lees verder >

Emmen, Boulevard

De boulevard in de gemeente Emmen is voorzien van nieuwe betontegels uit de Novacolor® serie. De geleverde gewassen tegels hebben een afmeting van 20x20 cm. en 20x40 cm. in de kleuren Merano en Verona. De tegels werden tevens voorzien van een Ecoton® onderbeton. Hierin is gerecycled menggranulaat verwerkt.

Boulevard, Emmen

Lees verder >

Dag van de Openbare Ruimte 2015

Op woensdag 7 en donderdag 8 oktober wordt in de Expo Houten de Dag van de Openbare Ruimte wederom gehouden. Ook v.d. Bosch Beton* neemt hier weer aan deel. Steeds meer vakgenoten zien dit evenement als vast jaarlijks ontmoetingsmoment met collega's en als ideale gelegenheid om de (product-) kennis bij te spijkeren. Registreer u hier voor gratis toegang. Wij hopen u te zien in Houten! Wij staan in hal 1, stand 1.720

v.d. Bosch Beton staat wederom op de Dag van de Openbare Ruimte

Lees verder >

Na jarenlang trouwe dienst zal vrachtwagenchauffeur Alex Bladder vandaag zijn laatste ritten voltooien voor v.d. Bosch Beton. Hij heeft inmiddels de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en zal straks gaan genieten van zijn vrije tijd.

Lees verder >

We zijn er weer

Goedemorgen Nederland. v.d. Bosch Beton is weer bereikbaar; de eerste ploeg medewerkers is terug van vakantie en gaat er weer vol voor. Mocht u nog niet toe zijn aan werken: nog een goede voortzetting van uw vakantie gewenst!

v.d. Bosch Beton wenst u een prettige vakantie!

Lees verder >

Onkruidbestrijding

Het bestrijden van onkruid is een "hot" item de laatste jaren. Na de verbanning van gifstoffen, werd naar oplossingen als het borstelen of de gasbrander gegrepen. Het resultaat is slechts tijdelijk en gedeeltelijk.

Lees verder >

v.d. Bosch Beton in de B:TON

In het juninummer van de B:TON gaat het over People, Planet en Profit of terwijl: duurzaamheid. In dit nummer wordt er meerdere keren aandacht besteed aan v.d. Bosch Beton en haar producten.

In het eerste artikel wordt er aandacht geschonken aan onze robots. Dankzij deze robots behoort het handwerk tot het verleden.

Artikel B:TON juni 2015

Lees verder >

Veilige bermen 2.0

Dat veilige grasbetontegels zorgen voor minder eenzijdige ongevallen, dat is inmiddels bekend. Bermen zonder grasbeton of asfalt met een scherpe bermzijde zorgt immers voor een stuurcorrectie die niet wenselijk is. Ongeveer 35% van de ongevallen is een bermongeval.

Na de afgeschuinde kant aan de bermzijde kan het grasbeton nu ook geleverd worden in een contrasterende witte kleur. Deze licht uitgewassen grasbetontegels vallen hierdoor nog meer op wat zorgt voor nog veiligere bermen.

Nokkentop-SV, vlak, 40x40x12 cm. Lumencolor Virgo

Lees verder >

CO2-reductiebeton

V.d. Bosch Beton vervangt in haar Ecoton® CO2 producten een groot deel van de gebruikelijke portlandklinker door bruinkoolvliegas "ECO2act".

Ecoton® CO2

Lees verder >

Dick van Brussel met pensioen

Afgelopen vrijdag 8 mei 2015 hebben wij afscheid genomen van Dick van Brussel, adjunct directeur v.d. Bosch Beton b.v. 7 mei was officieel zijn laatste werkdag. Ruim 34 jaar geleden kwam Dick als eerste verkoper in dienst. Na hem zijn er velen bij gekomen. Waar Dick het alleen moest doen, met een pen en een sigarendoos gaat het heden ten dage toch heel anders. Ook in de huidige tijd wist Dick zich goed staande te houden.

Dick ging als eerste vertegenwoordiger de weg op. Heel strategisch zijn plan uitstippelend ging hij het hele land door. Dat heeft zeker zijn vruchten afgeworpen en zo werd v.d. Bosch Beton b.v. landelijk bekend. Bepaalde gebieden op de Veluwe en vele andere relaties heeft Dick tot het einde van zijn carrière trouw bezocht. Fanatiek als hij is zal Dick ons blijven volgen en hopen dat we met elkaar zijn werk voortzetten.

Nu kan Dick gaan genieten van zijn hobby's, ritjes maken op de motor en natuurlijk op vakantie gaan met zijn vrouw in de camper.

We danken Dick voor zijn tomeloze inzet en fanatisme en wensen hem het allerbeste in goede gezondheid.

Dick, het ga je goed!
Collega's v.d Bosch Beton b.v.

Afscheid Dick van Brussel

Lees verder >

Prefab elementen van beton

V.d. Bosch beton b.v. is tevens het adres voor prefab elementen van beton. Jarenlang verhandelen wij al gebakken bestratingsmaterialen en sinds een aantal jaren zijn wij ook uw leverancier van prefab op maat gemaakte elementen van beton.

Prefab beton elementen

Lees verder >

Lijnband 50x14

Lijnband voorzien van een facetrand en kleine afstandhouders. Met een breedte van 50 cm. speciaal ontwikkeld voor omranding van kunstgras(voetbal)velden. De beschikbare bocht (radius 4 meter) maakt het omranden van deze sportvelden mogelijk inclusief een mooie hoekoplossing. Uiteraard leverbaar in de meest diverse kleuren en oppervlaktestructuren. Deze band is ook toepasbaar voor andere oplossingen.

Lijnband 50x14 cm.

Lees verder >

Collega’s Henk Laarman & René Schutte 25 jaar in dienst

Collega´s Henk Laarman & René Schutte waren op 19 maart jl. 25 jaar in dienst bij v.d. Bosch Beton. Beide heren zijn nog steeds betrokken bij de productie in Almelo. Samen met bedrijfsleider Erik Jansen en voorzitter van de personeelsvereniging Dinand de Lange, stond directeur Jan Dirk Staman even stil bij de loopbaan van beide heren. Uiteraard horen hier, naast koffie met gebak, de gebruikelijke cadeaus bij.

Henk Laarman en René Schutte 25 jaar in dienst bij v.d. Bosch Beton

Lees verder >

ISO 9001 is een internationale standaard welke eisen stelt aan het kwaliteitsmanagementsysteem van een onderneming. Een ISO 9001 gecertificeerde onderneming streeft bij voortduring naar verbetering van zijn producten en diensten.

Producten afnemen van een ISO 9001 gecertificeerde onderneming geeft de klant of opdrachtgever de zekerheid producten geleverd te krijgen die met een hoge mate van zekerheid voldoen aan de gestelde eisen.

ISO 14001 is een internationale standaard welke eisen stelt aan een goed milieumanagementsysteem. Bedrijven die deze standaard hanteren, werken volgens een systeem dat werkt volgens de bestaande wet en regelgeving en tevens proactief bezig zijn om hun milieuprestaties te verbeteren, zowel wat werkwijze betreft als belasting van het milieu door hun producten.

Beperkt u de concurrentie door de opname van een eis voor ISO 9001 en ISO 14001? Ja, juist, u beperkt de concurrentie tot die ondernemingen die een hoge mate van zekerheid geven kwalitatief goede producten af te leveren, die werken volgens wet- en regelgeving en die proactief met duurzaamheid bezig zijn.

V.d. Bosch Beton is er trots op zowel ISO 9001 als ISO 14001 gecertificeerd te zijn. Zaken doen met v.d. Bosch Beton geeft u het gevoel te maken te hebben met de betrokkenheid van een betrouwbare, milieubewuste partner.

ISO 9001  ISO 14001

Lees verder >

CO2-emissie 2014 door KIWA geverifieerd

De CO2-emissie over 2014 van v.d. Bosch Beton is berekend en vervolgens door KIWA geverifieerd. De nieuwste versie van het certificaat kunt u hier downloaden. Doelstelling is om de komende vijf jaar steeds 3% emissie te reduceren. Hoewel v.d. Bosch Beton groene stroom gebruikt, tellen we deze reductie niet mee. Dat zou te makkelijk zijn naar onze mening.

CO2-emissie

Lees verder >

De Infra Relatiedagen Hardenberg vinden dit jaar op 10, 11 en 12 februari 2015 plaats. Ruim 350 exposanten tonen in de Evenementenhal Hardenberg hun producten en/of diensten. Alles op het gebied van GWW wordt tijdens deze relatiedagen getoond. Met de laagdrempeligheid onderscheidt Infra Relatiedagen Hardenberg zich en het succes is te mede te danken aan de gemoedelijke sfeer.

Beursstand van v.d. Bosch Beton tijdens de Infra Relatiedagen

Lees verder >

Alle grasbeton types met ronde gaten

Sinds 2015 levert v.d. Bosch Beton alle grasbeton types met ronde gaten. Dankzij de ronde gaten is het grasbeton 50% sterker dan de vorige variant met vierkante gaten. Tevens zijn alle grasbeton types leverbaar onder KIWA-keur.

Belangrijkste kenmerken:

 • met ronde gaten, dus 50% sterker
 • betonverharding met 75% gras
 • voor zwaardere belasting adviseren wij de Grasverbandtegel® S 40x40 cm
 • de oplossing voor waar verharding een noodzakelijk kwaad is
 • machinaal verlegbaar
 • geleverd met KOMO-certificaat (klasse A25)

Klik hier voor het gehele assortiment grasbeton.

Grasbeton

"Uit het archief"

Na jarenlang trouwe dienst zal adjunct-directeur Dick van Brussel dit jaar afscheid nemen van v.d. Bosch Beton. Hij bereikt de pensioengerechtigde leeftijd en zal straks gaan genieten van zijn vrije tijd. Voordat het zo ver is zal hij onder andere zijn klanten overdragen aan zijn collegae en is hij ondertussen ook al druk bezig met het opruimen van zijn kantoor.

Dat Dick niet van het “weggooien” is wisten we al en zo kwam onderstaand document boven water. Via een getypte brief werden onze klanten geïnformeerd over een nieuw artikel, grasbetontegel. Nu, 34 jaar later, zijn we marktleider met meer dan 20 verschillende uitvoeringen.brief-grasbeton-1981

Lees verder >

Nils Brunink versterkt verkoopteam

Met ingang van januari versterkt Nils Brunink onze verkoop binnendienst. Hij neemt de functie van Peter Veldhuizen over. Nils heeft een IT achtergrond en wil zich bij v.d. Bosch Beton op het commerciële vlak gaan richten. Wij wensen hem veel succes bij zijn nieuwe uitdaging!

Peter heeft ruim acht jaar bij v.d. Bosch Beton gewerkt en hield zich vanuit de binnendienst bezig met o.a. website, reclame, PR en social media. Hij verruilt zijn werk voor een betrekking bij ZeeBoer in Vaassen. ZeeBoer is de maker van onze website en besteksteksten en Peter wil zich hierin verder ontplooien. We vinden het jammer dat hij ons verlaat, maar wensen hem uiteraard veel succes!

Nils Brunink (verkoop binnendienst) Peter Veldhuizen
Nils Brunink Peter Veldhuizen
Lees verder >

Na 14 jaar terug op de InfraTech 2015

InfraTech is de tweejaarlijkse ontmoetingsplaats voor de infrastructuur. In 2015 vindt de beurs plaats van 20 t/m 23 januari in Ahoy Rotterdam. De beursvloer van InfraTech is onderverdeeld in vier thema’s die verschillende sectoren binnen de infrastructuur vertegenwoordigen. Alle thema’s hebben een eigen plaats op de beursvloer, zodat opdrachtgevers en opdrachtnemers elkaar gemakkelijk kunnen vinden. Wij staan in hal 5 op stand 5314 op het Wegdekreflectieplein.

v.d. Bosch Beton op de InfraTech 2015

Lees verder >

Kerstcadeautje

De tijd van de relatiegeschenken is weer aangebroken. Hoewel een plak krentenwegge, een gebakje of een chocolaatje prima smaakt, kregen we dit jaar wel een heel bijzonder cadeau. Harry bedankt!

Vrachtwagen uit hout gesneden

Lees verder >

Europese regels bij kwaliteitscertificering

Per 1 januari 2015 verandert het één en ander in de certificering van onze kwaliteit. Europese wetgeving schrijft voor dat de geharmoniseerde CE-markering leidend is. Naast CE-markering wordt in Nederland kwaliteit bij bijna alle leveranciers volgens KOMO-normen gecontroleerd. CE-markering betreft altijd zaken als sterkte, glij-/slipvastheid en of er asbest in het product zit bijvoorbeeld. KOMO controleert op andere eisen aan het product, zoals maatvoering. Inmiddels zijn de KOMO-certificaten aangepast. Een prestatieverklaring DoP is ook beschikbaar op onze site. Zie voor beide www.vdboschbeton.nl/certificaten.

Of het allemaal eenvoudiger wordt, danwel nut heeft vragen wij ons af. U kunt in ieder geval blijven vertrouwen op onze kwaliteit!

ISO 9001   KOMO-certificaat betonstraatstenen (Almelo)

Lees verder >

Langformaat in Novacolor® Bolzano

Met een formaat van 24x6 cm. is de langformaat een interessant bestratingsproduct in GWW land. v.d. Bosch Beton levert de stenen in Assen met een gewassen toplaag. Novacolor® Bolzano is van nature lichtgrijs met witte toeslagmaterialen en glanzkies.

Novacolor® Bolzano in Assen

Lees verder >

Reef Infra maakt tasveld netjes

Waar het tasveld in Almelo grotendeels voorzien is van Sinusprofielklinker® en Hardtoptegel® en daarmee onderhoudsvrij, vergen sommige delen van ons terrein af en toe onderhoud. Gisteren bracht Reef Infra nieuw asfalt aan op het tasveld in Vriezenveen.

Lees verder >

Wegdekreflectie Plein succesvol

v.d. Bosch Beton was afgelopen 28, 29 en 30 oktober aanwezig op het Wegdekreflectie Plein tijdens de Infrarelatiedagen te Gorinchem. Samen met partners in reflecterende bestrating werden bezoekers van de beurs geïnformeerd over bijvoorbeeld retro-reflecterende parels in onze Lumencolor®. Wegdekreflectie is een belangrijke ontwikkeling in de branche.

Wegdekreflectie Plein

Lees verder >

Beurs Houten succesvol

De op 8 en 9 oktober gehouden dag van de Openbare Ruimte was een succes en niet alleen voor v.d. Bosch Beton. In totaal bezochten volgens organisator ExpoProof 5.081 professionals de beurs in Houten. Dat is 8% meer dan vorig jaar.

De collega's van v.d. Bosch Beton oogstten succes met de introductie van Voegtegel, een nieuwe onkruidvrije bestrating voor de plaatsen waar iedereen zich aan onkruid ergert. Daarnaast kon het publiek kennismaken met een nieuw type Lumencolor®. De bijzonder hoogwaardige reflectie in de getoonde RWS-banden viel op.

v.d. Bosch Beton tijdens de DvdOR 2014

Lees verder >

Na stenen ook tegels onkruidvrij

Het bestrijden van onkruid is een "hot" item de laatste jaren. Na de verbanning van gifstoffen, werd naar oplossingen als het borstelen of de gasbrander gegrepen. Het resultaat is slechts tijdelijk en gedeeltelijk. Ook de verkeersmaatregelen die voor de bestrijding genomen moeten worden, verkleinen het rendement aanzienlijk. Met de introductie van Voegsteen onkruidvrije bestrating is al menig middengeleider aangepakt, met een mooi straatbeeld en tevreden wegbeheerders tot gevolg.

v.d. Bosch Beton gaat nu een stap verder. Door een 30x30 en 15x30 tegel te introduceren worden de mogelijkheden nog groter. Immers; vrijwel iedere lantaarnpaal, bank of bushalte kent hoekjes waar onkruid groeit. Maar ook langs gevels en muren zien wij het verschijnsel. Het trottoir dat voorzien wordt van Voegtegels kent deze irritatie niet meer. Besparing op onderhoudskosten is dan mooi meegenomen.

Voegsteen of Voegtegel

Lees verder >

Werk Kruissteenweg Wierden vordert

De gemeente Wierden koos wederom voor dikformaten in de kleur Novacolor® Bologna. De stenen hebben een gewassen deklaag die uit 100% natuurlijke materialen bestaat. Moeder Natuur bepaalt de kleur en dus blijft de straat tot in lengte van jaren deze uitstraling behouden.

Novacolor® Bologna in Wierden

Lees verder >

Alex Bladder 40 jaar in dienst

Collega Alex Bladder was op 29 juli jl. 40 jaar in dienst bij v.d. Bosch Beton. Als chauffeur is hij nog steeds actief om ons eindproduct te vervoeren. Samen met teamleider Paulo Bosch en voorzitter van de personeelsvereniging Dinand de Lange, stond directeur Jan Dirk Staman even stil bij zijn loopbaan. Uiteraard horen hier, naast koffie met gebak, de gebruikelijke cadeaus bij.

Alex Bladder 40 jaar in dienst bij v.d. Bosch Beton

Lees verder >

Koblenz: gewassen zwart-groen

De gemeente Deventer past in de Ceintuurbaan, een werk dat door Netters Infra wordt uitgevoerd, een nieuwe kleur in het assortiment van v.d. Bosch Beton toe. "Koblenz" heeft een uitgewassen deklaag van zwarte en groene natuurgesteenten. Hiermee worden de bestaande kleuren in de serie gewassen banden perfect aangevuld. Met kleuren als Grenoble en Salzburg werd in de afgelopen jaren al succes geboekt namelijk. Meer informatie over gewassen banden.

Gewassen banden - Koblenz zwart groen

Gewassen banden - Koblenz zwart groen

Lees verder >

Wij zijn er weer

Goedemorgen Nederland. v.d. Bosch Beton is weer bereikbaar; de eerste ploeg medewerkers is terug van vakantie en gaat er weer vol voor. Mocht u nog niet toe zijn aan werken: nog een goede voortzetting van uw vakantie gewenst!

v.d. Bosch Beton wenst u een prettige vakantie!

Lees verder >

Sinusprofielklinker® voor Stork TS Hengelo

Sinusprofielklinker® is de vierzijdige verbandsteen uit Almelo, die uitermate geschikt voor grote bedrijfsterreinen of andere verhardingen die veel te verduren krijgen. De imposante referentielijst van v.d. Bosch Beton wordt nu uitgebreid met het bedrijfsterrein van Stork TS in Hengelo. Hier worden 10 cm. dikke stenen verwerkt in halfsteensverband. De pakketten worden in halfsteensverband aangeleverd, zodat ze snel, strak en arbovriendelijk aangebracht kunnen worden.

Sinusprofielklinker® bij Stork TS in Hengelo

Lees verder >

v.d. Bosch ontvangt KOMO-certificaat

Uit handen van KIWA-directeur Jan Klapwijk ontving v.d. Bosch Beton het KOMO-certificaat voor haar grasbetonproducten. Sinds deze week levert v.d. Bosch Beton haar grasbeton conform de eisen van de nieuwe BRL 2320 - Grasbetontegels. Deze nieuwe kwaliteitstandaard is mede op initiatief van v.d. Bosch Beton, KIWA en de provincie Overijssel, als grote afnemer, tot stand gekomen.

Uitreiking KOMO-certificaat grasbeton door KIWA

Lees verder >

Grasbeton onder KOMO-keur

Grasbetontegels onder KOMO-keur; sinds kort is de BRL 2320 – Grasbetontegels van kracht. De behoefte aan een norm voor grasbetontegels blijkt uit het feit dat er nogal wat situaties zijn geweest waarbij het product breuk vertoont en daarmee niet aan de verwachtingen van de klant voldoet. Ook bestaan er wel eens twijfels over het vermogen van het product om gras door te laten groeien.

Groene berm met grasbeton onder KOMO-keur

Naar aanleiding hiervan heeft een drietal fabrikanten, waaronder v.d. Bosch Beton, het initiatief genomen om eisen op te stellen voor grasbetontegels en deze onder te brengen in een beoordelingsrichtlijn. Samen met certificeringsbedrijf Kiwa en de provincie Overijssel als belangrijke afnemer is deze beoordelingsrichtlijn tot stand gekomen.

Lees verder >

Kleurrijk Miro Center Enschede

Vier verschillende kleuren Novacolor® leverde v.d. Bosch Beton aan NTP Enschede voor de realisatie van het Miro Center. Het winkelcentrum kreeg een facelift waarvoor de uitgewassen kleurvaste stenen gevraagd werden. Het eindresultaat mag er zijn naar onze mening.

Stenen van v.d. Bosch Beton op parkeerplaats Miro Enschede

Lees verder >

Nieuwe namen voor gewassen banden

In de serie gewassen banden zijn enkele wijzigingen doorgevoerd. Zo leveren we geen wit gewassen nr. 7500 meer. Deze kleur is vervallen omdat we, sinds de introductie van Lumencolor® reflecterende banden, twee soorten wit hadden. Voortaan leveren we alleen nog Lumencolor®. De andere gewassen deklagen hebben een nieuwe naam gekregen om voor meer eenheid te zorgen in het assortiment. Daarnaast introduceert v.d. Bosch enkele nieuwe kleuren.

Nieuwe naam Voorheen bekend als
Grenoble nr. 9500 Gewassen graniet / Veenenendaal
Salzburg nr. 9504 Gewassen Elburg
Basel 1/3 nr. 9506 Gewassen basalt 1/3
Basel 1/3 nr. 9507 Gewassen basalt 2/5

Lees verder >

Bennie Staman overleden

Bennie Staman overleden

Bennie Staman overleden

Lees verder >

Zo’n 1,2 miljoen betonstenen gaan er in de nieuwe laad- en loskade van het XL Businesspark in Almelo. Aannemer NTP uit Enschede krijgt de pallets met de stenen op een bijzondere wijze aangeleverd. Normaal zouden daarvoor vrachtwagens af en aan rijden, maar daar is niet voor gekozen.
Enerzijds omdat de ondergrond daar minder geschikt voor bleek, maar anderzijds ook vanuit milieuoogpunt. De leverancier van de stenen, v.d. Bosch Beton, charterde een baggerschip van Van der Meulen Woudsend om de stenen vanuit de nabijgelegen haven naar de nieuwe kade te transporteren. Om de vrachten te kunnen laden en lossen is voor de gelegenheid aan de kraan van het schip een stenenklem gemonteerd. Door de inzet van het schip hoefden 250 vrachtwagens de weg niet op.

v.d. Bosch Beton vervoert 1,2 miljoen stenen over water

Lees verder >

Leden van Bouwend Nederland stellen kleine en grote bouw- en infraprojecten open voor het publiek. Zoals wegen, spoor- en vaarwegen, woningen en woonwijken, winkelcentra, kantoorpanden, zorg- en sport accommodaties en scholen. De diversiteit laat zien hoe belangrijk de sector is rond kernwaarden als wonen, werken, mobiliteit, recreatie en milieu. Elke locatie is gratis te bezoeken.

Dag van de Bouw

Lees verder >

Met een bescheiden feestje vierden de medewerkers van v.d. Bosch Beton zaterdag het 100-jarige bestaan van het Twentse familiebedrijf. In 1914 startte Albertus van den Bosch met een kleine oliehandel, waarna hij en de generaties na hem het bedrijf uitbouwden innoverende producent van betonproducten.

Op oonze manere - 100 jaar v.d. Bosch Beton

Lees verder >

Sinds jaar en dag is vormt de binnenvaart een duurzame schakel in ons bedrijf. Aanvoer van grondstoffen zoals grind geschiedt over water. Ten behoeve van de aanleg van een laad- en loskade bij het XL Businesspark in Almelo, levert v.d. Bosch Beton de bestrating. Middels transport over water wordt het aantal vrachtwagens op de weg verminderd. Daarnaast was het terrein nog niet bereikbaar voor zwaar verkeer. De binnenvaart zorgt daarmee niet alleen voor aanvoer van grondstoffen, maar ook voor levering van het eindproduct.

Lees verder >

Sinusprofielklinker® is de vierzijdige verbandsteen uit Almelo, die uitermate geschikt voor grote bedrijfsterreinen of andere verhardingen die veel te verduren krijgen. Op het terrein van zusterbedrijf Nijhoff Wassink in Rijssen liggen de Sinusprofielklinkers® al jaren naar tevredenheid. Reden voor Nijwa om ook in Zwolle deze stenen toe te passen. 

Sinusprofielklinker® machinaal pakket

Lees verder >

v.d. Bosch Beton levert nu ook halve stenen en bisschopsmuten die aansluiten bij de BSV-betonstraatsteen® keiformaat in 10 cm. dikte. Tot nu toe moesten hulpstukken van 8 cm. dikte verwerkt worden. Dit behoort nu tot het verleden.

Bisschopsmuts bij keiformaatHalve steen bij keiformaat

Lees verder >

Niet alleen het riool werd vernieuwd, ook werd gekeken naar de parkeerproblemen en kwam er ruimte om te spelen. De herinrichting van de Rozenstraat is onderdeel van de wijkvisie Steekwijk-West, waarbij samen met de bewoners een plan gemaakt is. v.d. Bosch Beton leverde ondermeer de kantopsluitingen. De 5/20x20 rijwielpadbanden werden uitgevoerd in Duracolor® Lava Negro. Hiermee zijn de parkeerplaatsen op het trottoir eenvoudig bereikbaar. Duracolor® Lava Negro is een kleur die uit 100% natuurlijke materialen bestaat. Buurtbewoner Bram Mooi krijgt daarmee gelijk, als hij tegen de Steenwijker Courant zegt "Een mooie leefomgeving waarmee we jaren verder kunnen".

Rozenstraat Steenwijk

Lees verder >

Combiplan Nijverdal voorziet in ondertunneling van de N35 en de spoorlijn Wierden-Zwolle. Beide verkeersadres zijn als jaren een obstakel in de route tussen Oost- en West-Overijssel. Door de rijksweg als vierbaanstunnel uit te voeren krijgt Nijverdal zijn centrum terug. v.d. Bosch Beton leverde een bescheiden bijdrage in de vorm van bijvoorbeeld Graspastegels® type L en lijmbanden 7/15x13 cm.

Combiplan Nijverdal met grasbeton en lijmbanden van v.d. Bosch Beton

Lees verder >

Sinusprofielklinker® is een vierzijdige verbandsteen die niet alleen esthetisch gezien goed is, maar bijzonder sterke oppervlakken geeft. Nadeel was tot niet toe de machinale verwerking. Vanaf nu levert v.d. Bosch Beton echter een machinaal pakket voor het snel straten van halfsteensverband. De stenen zijn leverbaar in 8 en 10 cm. dikte en worden met 44 stenen per laag geleverd op retourpallets van 10 danwel 8 lagen. Voor grote oppervlakken dus een goede oplossing. Meer informatie over Sinusprofielklinker®.

Sinusprofielklinker® halfsteensverband

Lees verder >

Grasbetontegels S type L 40x60x12 cm. blijken iets zwaarder te zijn in de praktijk. Inmiddels maken we grasbeton met ronde gaten en ook de exacte dikte van grasbeton is van grote invloed op het gewicht. Uiteraard heeft dit gevolgen voor het aantal vierkante meters dat op een volle vracht meegenomen kan worden. Vanaf nu laden wij maximaal 23 pakken (736 stuks) of 176,5 m2 op een vracht.

Lees verder >

Collega Gerrit Slaat is vandaag 40 jaar in dienst bij v.d. Bosch Beton. Gerrit is chauffeur en tegenwoordig actief in het cementvervoer. Samen met teamleider Paulo Bosch en voorzitter van de personeelsvereniging Dinand de Lange, stond directeur Jan Dirk Staman even stil bij zijn loopbaan. Uiteraard horen hier, naast koffie met gebak, de gebruikelijke cadeaus bij.

Gerrit Slaat 40 jaar in dienst bij v.d. Bosch Beton

Lees verder >

Afgelopen vrijdag nam v.d. Bosch Beton een nieuwe Volvo-truck in bedrijf. Met de ingebruikname wordt ons wagenpark verder verduurzaamd. De vrachtwagen is voorzien van een Euro-6 motor. Ook is het FICS-autovolgsysteem ingebouwd, waarmee wij ons wagenpark optimaal kunnen beheren.

Nieuwe Volvo v.d. Bosch Beton

Lees verder >

Lidl bouwt volgens Groen Bouwen. Op basis van een toegevoegde waarde op gebied van duurzaamheid viel het oog van Lidl op v.d. Bosch Beton. Hierbij waren enkele factoren van doorslaggevend belang. Zo levert v.d. Bosch Beton niet alleen onder DUBOkeur® maar worden de stenen voor Lidl ook voorzien van een Ecoton® onderbeton, waarbij gerecycled puin verwerkt wordt in nieuwe stenen. In onderling overleg werd gekozen voor een kleurvaste steen, in een speciaal voor Lidl ontwikkelde kleur.

Lidl Lochem

Lees verder >

Grasbeton wordt bijna altijd machinaal verwerkt. Hoewel er bedrijven zijn die hierin gespecialiseerd zijn, is de verwerking eenvoudig zelf te doen met bijvoorbeeld de Hunklinger S-400 van Nimatech. In dit voorbeeld worden de Graspastegels® S type L weliswaar met de rechte zijde richting de berm gestraat, maar neemt niet weg dat dit een handig filmpje van Nimatech is over het verwerken van grasbetontegels met een Hunklinger S-400.

Lees verder >

Tijdens de Infrarelatiedagen in de Evenementenhal te Hardenberg, kreeg v.d. Bosch Beton het ISO 14001 certificaat uitgereikt. ISO 14001 stelt eisen aan een goed milieumanagementsysteem. De heer J. Klapwijk, unitmanager bij KIWA, reikte het certificaat uit aan Jan Dirk Staman, directeur van v.d. Bosch Beton.

ISO 9001   ISO 14001

Lees verder >

Met de app van v.d. Bosch Beton maakt u van uw smartsphone een complete productcatalogus. Ga naar onze downloadpagina en u bent 24 uur per dag op de hoogte van productinformatie, nieuws, projecten en het bekende verpakkingsboekje van v.d. Bosch Beton. Uiteraard altijd up-to-date.

Download de app van v.d. Bosch Beton

Lees verder >

Dat veilige grasbetontegels zorgen voor minder eenzijdige ongevallen, dat is inmiddels bekend. Bermen zonder grasbeton of asfalt met een scherpe bermzijde zorgt immers voor een stuurcorrectie die niet wenselijk is. Ongeveer 35% van de ongevallen is een bermongeval. Toch heeft grasbeton voor omwonenden een nadeel: geluid. De introductie van vlak grasbeton met een afgeschuinde bermzijde was daarom een logisch gevolg.

Nokkentop-Stil-Veilig® tegels in aanleg langs de N350 bij Holten

Lees verder >

ISO 14001 stelt eisen aan een goed milieumanagementsysteem. Ook v.d. Bosch Beton heeft haar milieumanagementsysteem willen toetsen aan deze norm. De laatste stap in dit traject is inmiddels genomen; de audit is succesvol verlopen.

ISO 14001 voor v.d. Bosch Beton binnen bereik

Lees verder >

Ten behoeve van een e-learning cursus was gisteren een filmploeg te gast bij v.d. Bosch Beton. Collega en laborant Emile Kuipers gaf zijn medewerking aan de filmmakers die hiermee een leuke kijk in onze keuken kregen.

Cursus e-learning

Lees verder >

Heet van de naald: de nieuw vormgegeven gidslijntegel van v.d. Bosch Beton. De Oogvereniging heeft samen met ProRail een nieuwe ontwerprichtlijn gemaakt voor gidslijnen. 

Nieuwe gidslijntegels v.d. Bosch Beton

Lees verder >

v.d. Bosch Beton levert momenteel Grassplittegels® bij Veenendaal, in de gemeente Rhenen, waarin bruinkoolvliegas verwerkt is. Hiermee wordt fors bespaard op de uitstoot van CO2. Bruinkoolvliegas is de vervanger portlandklinker en geeft een bindmiddel dat minder CO2 uitstoot dan andere cementsoorten.

Parkeerplaats Prattenburg in aanleg

Hoewel Nederlandse cement relatief schoon is en vergeleken met de rest van de wereld weinig CO2 uitstoot, is er altijd behoefte aan verbetering. De vervuilende factor in cement is voornamelijk het verbruik van de delfstof kalksteen die tot portlandklinker gecalcineerd wordt. Daarbij komt veel CO2 vrij. Hoe minder portlandklinker, hoe schoner zou je dus kunnen zeggen.

Lees verder >

Het Isala Ziekenhuis in Zwolle, een ontwerp van Alberts & Van Huut uit Amsterdam in samenwerking met landschapsarchitect Jørn Copijn, is genomineerd voor de Natuurprijs 2013. Op de website van de Natuurprijs 2013 is te lezen dat de ruimtelijke plannen rondom het grote complex gericht waren op het natuurlijke landschap met glooiende bloemenweiden, bomen en vijvers. Hiermee vormt het terrein een overgang richting Overijsselse Vecht en de stad Zwolle.

v.d. Bosch Beton leverde een bescheiden bijdrage aan dit werk met Ecopass® waterpasserende stenen in de kleuren Brussels bruin en zwart kleurvast. Daarnaast werden vlakke grasbetontegels toegepast. Resultaat; ecologische waterbeheersing en stenen met een natuurlijke kleurvaste toplaag.

Lees verder >

Student Fien Gooskens van de hogeschool NHTV Urban Design wilde een huiskamergevoel creëren voor de nieuwe TalentSquare in Tilburg. MTD Landschapsarchitecten ging met haar ontwerp en onze Novacolor® stenen aan de slag. Uiteindelijk won ze een prijs van 500 euro.

Novacolor® stenen in Perzisch tapijt

Lees verder >

De ontwikkeling op gebied van elektrisch rijden staan niet stil en het Hengelose autobedrijf Göritzlehner speelt hier op in. Informatievoorziening richting de klant, verkooptraining, reparatie en bijscholing vormen hiervan een onderdeel. Göritzlehner opende 18 oktober enkele oplaadpunten voor elektrisch rijden. Auto's uit de Th!nk City serie staan op de "oplaadstrook" gereed voor een proefritje.

Groen Full Color® bij Göritzlehner

v.d. Bosch leverde hier, toepasselijk, groene Full Color® stenen. Deze stenen zijn voorzien van een kleurvaste deklaag. Hierin is groen natuurgesteente verwerkt en speciale witte cement. Resultaat; een frisse kleur die tot in lengte van jaren mooi blijft.

Lees verder >

Door de vele toeristen die jaarlijks op Blokzijl afkomen, kende het dorp in de zomer veel problemen met parkeervoorzieningen. Vandaar dat de gemeente Steenwijkerland aan Roelofs Den Ham opdracht gaf tot het opstellen van een ontwerp om de parkeervoorzieningen in Blokzijl uit te gaan breiden. Hiervoor zijn schetsontwerpen, technische tekeningen en bijbehorend bestek opgesteld. v.d. Bosch Beton leverde kleurvaste rode en zwarte stenen voor dit werk, in combinatie met banden in een grove zwarte structuur. Door de fijne deklaag te voorzien van een natuurlijk kleurvast gesteente, keratophyr bij de rode stenen en basalt bij de zwarte stenen, blijft de bestrating zijn waarde behouden.

Parkeerplan Blokzijl met Kleurvastklinker® van v.d. Bosch Beton

Lees verder >

Koningin Máxima opende 17 oktober het nieuwe Isala ziekenhuis in Zwolle. Het onderdeel infra bij de nieuwbouw kwam voor rekening van BAM Wegen, waarbij v.d. Bosch Beton de bestratingsmaterialen mocht leveren.

Koningin Máxima opent Isala ziekenhuis
Foto: Marijke Riesebeek

Lees verder >

v.d. Bosch Beton introduceert een nieuwe hechtmortel voor de infrasector. Belangrijkste kenmerken zijn een gegarandeerde kwaliteit en het feit dat het een oer-Nederlands product betreft. Hechtmortel IBL 630 is eenvoudig te verwerken en geschikt voor het lijmen van plakbanden, stootbanden en rotondeblokken op asfalt of beton. Daarbij is belangrijk te vermelden dat de mortel ook voor iets dikkere lagen mortel geschikt is. Makkelijk dus om enige hoogteverschillen te overbruggen.

Hechtmortel IBL 630 van v.d. Bosch Beton

Lees verder >

v.d. Bosch Beton lanceert tijdens de Dag van de Openbare Ruimte 2013 een compleet vernieuwde website. Niet alleen het uiterlijk van de site is behoorlijk veranderd. Ook de wijze waarop producten, kleuren, oppervlaktestructuren en referentieprojecten gepresenteerd worden is nieuw.

Utopis Platform productvoorbeeld

Lees verder >

De Nokkentop-SV-tegel® is al jaren een begrip op gebied van het beperken van eenzijdige ongevallen. Begin dit jaar werd de volledig vlakke variant geïntroduceerd. Deze biedt meer veiligheid voor fietsers en minder geluid voor omwonenden.

Nokkentop-SV-tegel®
Nokkentop-SV-tegel®
40x40x12 cm.

Nokkentop-SV-tegel® vlak
Nokkentop-SV-tegel® vlak
40x40x12 cm.

v.d. Bosch Beton heeft haar assortiment veilige grasbetontegels nu verder uitgebreid met een nieuwe, stille, variant. De Nokkentop-Stil-Veilig® tegel biedt het beste van twee werelden. De tegel heeft een 20 cm. vlakke bovenzijde aan de wegkant. Komt een automobilist nog verder in richting berm, dan bieden de kenmerkende sleuven en de afgeschuinde bermzijde een veilige oplossing tegen eenzijdige ongevallen.

Nokkentop-Stil-Veilig®

Lees verder >

Om beter onderscheid te maken met deklaag-grijs, hebben grijze producten zonder deklaag nu een eigen nummer gekregen (0100). Ziet u op onze offerte, bevestiging of factuur dus staan "Grijs nr. 0100", dan weet u dat het hier om een vertrouwd product gaat. Aan de receptuur is echter niets veranderd.

Lees verder >

Onze collega Berto Dekker is als 40 jaar in dienst bij ons familiebedrijf. Berto is hoofd Kwaliteit, Arbo en Milieu en heeft al verschillende andere functies bij v.d. Bosch Beton bekleed. Uit handen van directeur Jan Dirk Staman ontving hij een bloemetje en een gouden horloge.

Berto Dekker 40 jaar in dienst

Lees verder >

De straten van het Twentse stadje Rijssen liggen al eeuwen op dezelfde plek. De Bouwstraat en Huttenwal zijn daar een mooi voorbeeld van. Bij de herinrichting van het centrum koos de gemeente voor een Duracolor® die dankzij gebruik van 100% natuurlijke materialen voor altijd zijn kleur behoudt. In combinatie met banden uit dezelfde serie, gebakken klinkers en natuursteenkeien werd een prachtig eindresultaat bereikt. Met eerbied voor het verleden en oog voor de toekomst.

Centrum Rijssen

Centrum Rijssen

Lees verder >

Om onze vakantie in de luiden drinken wij vanmiddag samen een borrel en gaan we aan de barbecue. Wij zijn daarom vanaf 15.00 uur gesloten.

Bouwvakborrel 2011

Tijdens de vakantie zijn wij in week 30 en 32 beperkt bereikbaar en in week 31 geheel gesloten. Mocht u voor deze weken afroepen hebben, dan verzoeken wij u deze in week 29 reeds door te geven.

Wij wensen u en uw medewerkers een goede vakantie toe!

Lees verder >

De vanaf vandaag geldende Prestatieverklaring (DoP) en onze nieuwe KOMO-certificaten staan voor u klaar op onze certificatenpagina.

KOMO-certificaat v.d. Bosch Beton

Lees verder >

De leveranciersingang van winkelcentrum Eemplein in Amersfoort is voorzien van Sinusprofielklinkers®. De sterke stenen zien er niet alleen voor het oog prettig uit, wat een leuk feit is, maar zijn vooral sterk. Het winkelcentrum werd in 2012 geopend. Zware vrachtwagens kunnen tijdens het laden en lossen draaien op hun assen wat ze willen, maar Sinusprofielklinker® ligt in vierzijdig verband en is dus bestand tegen deze belastingen. een tweezijdige verbandsteen, zoals bijvoorbeeld H-profiel, vertoont na verloop van tijd problemen in dit soort situatie.

Eemplein Amersfoort in sterk verband

Eemplein Amersfoot in sterk verband

Lees verder >

Een aangename verrassing voor alle collega's. Een visje gaat er wel in. Zeker met dit mooie weer!

Een visje gaat er wel in bij v.d. Bosch Beton

Lees verder >

Sportpark De Meerpaal in Houten werd in de afgelopen twee jaar ontwikkeld en het resultaat mag er zijn. Hockeyclub Houten is de trotse gebruiker geworden van dit mooie complex. Ontwerk en realisatie waren in handen van de gemeente Houten, Grontmij en Van Wijk Nieuwegein. Verschillende soorten betonmaterialen werden hier toegepast.

Tegels 20x40 in de kleur Novacolor® Bolzano
Tegels 20x40 in de kleur Novacolor® Bolzano

Lees verder >

v.d. Bosch Beton werkt niet alleen met GasNeutraal maar ook met Groene Elektriciteit van GDF SUEZ. De Groene Elektriciteit is voor 100% opgewekt met behulp van waterkrachtcentrales en doet vanaf 2014 zijn intrede bij v.d. Bosch Beton. Bij de opwekking van groene Elektriciteit worden geen milieubelastende fossieke brandstoffen gebruikt en komen nauwelijks vervuilende stoffen vrij. Onze totale CO2 uitstoot zal daarom vanaf 2014 wederom dalen; een trend die in 2011 werd ingezet. Download hier de betreffende certificaten.

Groene Elektriciteit voor v.d. Bosch Beton

Lees verder >

Op dit moment is er aan de Aadorpweg in Vriezenveen werk in uitvoering in opdracht van de Gemeente Twenterand. Dit heeft tot gevolg dat transport tussen onze fabrieken in Almelo en Vriezenveen lastig is. De omleidingsroute loopt dwars door woonwijken in Vriezenveen. Ons advies aan chauffeurs is om via de N36 en de afrit Westerhaar te rijden.

Omleiding Vriezenveen

Van Almelo naar Vriezenveen
- N36 richting Ommen/Hardenberg
- Afrit Westerhaar
- Vroomshoop aanhouden en vervolgens weer richting Vriezenveen
- In Vriezenveen rechts op de kruising Nieuwe Daarlerveenseweg - Westeinde.

Van Vriezenveen naar Vriezenveen
- In Vriezenveen links op de kruising Nieuwe Daarlerveenseweg - Westeinde.
- Vroomshoop aanhouden, daarna richting Westerhaar
- N36 richting Almelo

Lees verder >

Het parkeerlandschap bij fort Vechten is beloond met de internationale A’ Design Award. Het C2C ontwerp met de naam "Camouflage", dat in 2012 werd gerealiseerd met behulp van o.m. de Grassplittegel® van v.d. Bosch Beton is van de hand van Parklaan landschapsarchitecten en kunstenaar Paul de Kort. A’ Design Award and Competition is een internationale wedstrijd met 60 categorieën waaronder landschapsplanning. 

Grassplittegels® fort Vechten

Nieuwe entree
De parkeerplaats voor fort Vechten, nabij Bunnik en onderdeel van de Hollandse IJssellinie, is in 2012 in gebruik genomen. Doelstelling was het creëren van ruimte voor 250 auto’s, 2 bussen en 100 fietsen zonder de ecologische hoofdstructuur te beschadigen. Centrale thema is de "verborgen militaire geschiedenis" van fort Vechten.

Lees verder >

Stad en Ruimte 2013

Op woensdag 17 en donderdag 18 april staat v.d. Bosch Beton op de beurs Stad en Ruimte 2013.

Stad en Ruimte 2013 is het vakevenement voor de leefbare stad. Voor bedrijven en organisaties werkzaam rond het thema "Stad", is Stad en Ruimte dé gelegenheid om vakprofessionals op een hoogwaardige manier te ontmoeten. Op 2.000 m2 staan de partijen die ertoe doen in de leefbare stad: leveranciers van producten en diensten, ontwerpers en (landschaps-)architecten, belangenorganisaties en overheden. We verwachten meer dan 75 exposanten en minimaal 2.000 bezoekers.

Stad en Ruimte 2013

Lees verder >

Met Ecopass® waterpasserende stenen wordt uw parkeerplaats of bedrijfsterrein een waterinfiltratiegebied. Hemelwater blijft behouden voor de grondwaterstand en daarmee draait u een steentje bij aan de ecologische omstandigheden. Ecopass® is verkrijgbaar in keiformaat, wordt standaard geleverd als machinaal pakket en is prima te combineren met traditionele bestrating. Hiermee ontstaat één geheel. Denk bijvoorbeeld aan de verkeerstenen of blauwe zone.

Ecopass® waterpassende bestrating

Lees verder >

In 2003 werd in opdracht van de Gemeente Steenwijkerland het Gedempte Steenwijkerdiep aangepast. Met gebruikmaking van 100% kleurvaste natuurproducten, is bijna tien jaar later het resultaat verbluffend. Op de inspiratiepagina vindt u meer informatie over dit project. 

Steenwijkerdiep al tien jaar mooi met stenen van v.d. Bosch Beton

Lees verder >

Vernieuwd ontwerp Graspas-V-tegel®

De Graspas-V-tegel type D vlak is vervangen door een nieuw ontwerp. De tegel kenmerkt zich door de afgeschuinde veilige bermzijde en de vlakke bovenzijde. Het ontwerp is aangepast. Voortaan kent de tegel een oppervlak van 40x40 cm. en ronde gaten. Door deze combinatie ontstaan een veel sterker element.

Nokkentop-SV-tegel® vlak van v.d. Bosch Beton

Lees verder >

Sterke bermen 't Rijtven

Op het terrein van Stichting ORO in Deurne, een instelling voor mensen met een beperking, paste Rasenberg Wegenbouw de Grassplittegel® van v.d. Bosch beton toe. De sterke grasbetontegel geldt als een doorontwikkeling van grasbeton. Waar de kenmerkende betonblokken namelijk voorheen voornamelijk als bermverharding golden, is Grassplittegel® speciaal ontworpen voor parkeerplaatsverharding. In het geval van 't Rijtven echter, werden de elementen in hun "oorspronkelijke" doel toegepast. met resultaat. De stenen zijn sterk en in hun zwarte uitvoering geven ze de berm een eigentijds karakter.

Lees verder >

Waterdoorlatend met sterke Sinusprofielklinkers®

Waterdoorlatende bestrating kan ook met Sinusprofielklinker® verkregen worden. In het Apeldoornse plan "de Wellen", aan de Terwoldseweg, paste aannemer Timmerhuis uit Vriezenveen de speciale stenen toe voor opdrachtgever Zorggroep Apeldoorn. Op het terrein komen de gebouwen op een soort terp te staan en zijn de parkeerplaatsen verdiept aangebracht. Goede waterafvoer is dus belangrijk.

Lees verder >

Emmen kiest voor gewassen 15x30x8 tegels

Op dit moment is De Roo Wegenbouw volop bezig met de herinrichting van het hart van Emmen. De Wilhelminastraat is inmiddels gereed en biedt geeft als een goed beeld van het beoogde straatbeeld. De gemeente Emmen maakte in eigen beheer het ontwerp. Gemeentelijk ontwerper stedelijk gebied Gerolf Menzo en verkeersdeskundige Patrick Mink leggen de visie uit. "Inwoners bleken niet een goed veiligheidsgevoel te hebben. Ons doel was met een betere inrichting de snelheid naar beneden te brengen. Zo hebben we de rijbaan optisch smaller gemaakt door een middenstreep van rode gewassen waalformaten aan te brengen." De rode kleur komt terug in de trottoirs.

Emmen kiest voor gewassen tegels van v.d. Bosch

Lees verder >

Kleurrijk Wageningen

Voor de nieuwe woonwijk Noordwest was de gemeente Wageningen op zoek naar een steen die paste bij de woningen. De stenen mochten absoluut niet van tint verschieten en moesten helder van kleur zijn. De Full Color® serie van v.d. Bosch Beton* voldoet aan deze eisen.

Lees verder >

Fort Vechten uitgelicht in Straatbeeld

In het septembernummer van Straategie wordt uitgebreid stil gestaan bij het duurzame werk "Parkeerplaats fort Vechten" bij Bunnik. In dit werk, dat onderdeel is van de voormalige Hollandse Waterlinie, werden Grassplittegels® van v.d. Bosch Beton verwerkt. De tegels geven een natuurlijke parkeerplaats, die overigens met betonelementen een militaire uitstraling verkreeg.

Download hier het artikel.

Grassplittegels® fort Vechten uitgelicht in Straatbeeld

Lees verder >

Tijdens een zeiltochtje afgelopen vrijdag bewezen enkele collega's een wel heel grote dienst aan enkele mede-watersporters. Na het omslaan van hun bootje, kon een Fries echtpaar een veilig heenkomen zoeken aan boord van de zeilboot van v.d. Bosch.

v.d. Bosch Beton redt drenkelingen

v.d. Bosch Beton redt drenkelingen

v.d. Bosch Beton redt drenkelingen

Lees verder >

Het "Mulopad" is een oude doorgang in het Overijsselse stadje Hardenberg. In opdracht van de gemeente werd het pad, dat langs de multifunctionele locatie "LOC+" loopt, verhard met waterpasserende stenen.

Ecopass® waterpasserende stenen in Hardenberg

Lees verder >

Aalderinkssingel Almelo wordt onkruidvrij

De Almelose Aalderinkssingel is de afgelopen maanden aangepakt. Fietsverkeer wordt middels een nieuwe tunnel onder het spoor geleid. De Eilandbrug over het Overijssels Kanaal werd hiervoor ook uitgebreid. De gemeente Almelo koos voor de middengeleiders voor het opvallende Geel Full Color® van v.d. Bosch Beton. Hiermee is de attentiewaarde groot. De toegepaste stenen hebben een brede voeg en worden met een speciale mortel ingevoegd. Deze Voegsteen is speciaal ontwikkeld voor het onkruidvrij maken van bestrating.

Aalderinkssingel Almelo wordt onkruidvrij met Voegsteen

Lees verder >

Novacolor®, de 100% natuurlijke licht uitgewassen klinker van v.d. Bosch Beton* is verkrijgbaar in vele formaten en kleuren. Het kleurenpalet van de Novacolor® is van natuurlijk gekleurd natuurgesteente afhankelijk. Door het toepassen van groen split in de deklaag werd de kleur Salerno verkregen.

Novacolor® Salerno, groene kleurvaste betonstraatstenen

Lees verder >

De trottoirband 28/30x25 is populair vanwege zijn robuuste uitstraling. In aanvulling op het reeds complete assortiment levert v.d. Bosch Beton nu ook inritbanden. De inritband is bedoeld voor bijvoorbeeld erftoegangsinritten of verhoogde parkeerhavens. Het 28/30 trottoirprofiel verloopt tot een oprijdbare band 5/30x25 en kan slechts met matige snelheid bereden worden. Rijbaan en trottoir hoeven dus niet onderbroken te worden. Resultaat? Strakker straatbeeld en aandacht van de bestuurder bij het oprijden van het trottoir.

Nieuw: oploopband 5/30x25

Lees verder >

Sinds enige tijd is v.d. Bosch Beton ook te volgen via Twitter. Via Twitter willen wij u ook via dit medium bedienen met product-, project- en marktinformatie.

Volg v.d. Bosch Beton op Twitter

Lees verder >

Station Amsterdam-Sloterdijk had als belangrijk doorgangsstation voor trein, bus, tram en metro behoefte aan een ruime parkeerplaats. Door de revitalisering van het nabijgelegen Businesspark dreigde het station uit de toon te vallen.

Kleurvaste bestrating voor station Amsterdam Sloterdijk

Lees verder >

De binnentuinen bij de Isala-klinieken in Zwolle komen (bijna) tot bloei. Grindpaden, groenperkjes, een vijver, gevelplantenbakken en bankjes. Hoewel de planten zelf nog even op zich laten wachten, beginnen de atria van vlinders 1 en 2 al aardig op binnentuinen te lijken. Stefan Uiterwijk is uitvoerder bij de BAM en geeft leiding aan het 'atriumteam'. Met gemiddeld vier man werken ze aan de aanleg van de binnentuinen. Het atrium van vlinder 1 krijgt zes bankjes met elektra-aansluitingen voor tablets of laptops en in het midden een vijver. Het atrium van vlinder 2 krijgt geen vijver, maar een grotere open ruimte met (elektra)voorzieningen om een personeelsbijeenkomst te kunnen houden. Verder zijn de tuinen vergelijkbaar: met plantenbakken aan de gevels, rode grindpaden met daartussen groenperkjes en in het centrum grote grijze tegels.

Binnentuinen Isala klinieken in aanleg

Lees verder >

Het nieuwe gemeentehuis van Olst-Wijhe, pal naast de IJsseldijk, werd begin dit jaar in gebruik genomen. v.d. Bosch Beton* leverde de bestratingsmaterialen in de omgeving van het duurzame pad, dat voorzien is van zonnepanelen en een warmte-koude installatie.

Onkruidvrije omgeving gemeentehuis Olst-Wijhe

Lees verder >

v.d. Bosch Beton* heeft afgelopen vrijdag een nieuwe truck in dienst genomen. De MAN is voorzien van een euro 5 EEV motor en vervangt een oude euro 3 motor zonder roetfilter.

Nieuwe truck met minder CO2 en NOx

Lees verder >

Van Dijk uit Genemuiden maakte in het voorjaar van 2011 een plaatje van de Oostvaardersdijk. Met uitzicht op de replica van de Batavia, wordt de straat gesierd door Novacolor® Bolzano; een gewassen klinker met 100% natuurlijke mineralen in de deklaag. De grijs-witte uitstraling past perfect bij de natuursteenkeien, hardsteenkleurige banden en de gebakken strengpersstenen.

Oostvaardersdijk mooi met Bolzano

Lees verder >

Liever vierzijdig verband dan slecht verband

De Sinusprofielklinker® van v.d. Bosch Beton* is bekend als vierzijdige verbandsteen. De keuze voor deze klinker in plaats van tweezijdige verbandstenen is snel gemaakt. Zeker als je kijkt naar de problemen die H-profielstenen veroorzaken. Niet alleen een strakker verband, maar ook zijn uitstraling geef de Sinusprofielklinker® zijn waarde. De steen is leverbaar met bijna iedere deklaag en machinaal te verwerken in halfsteensverband. Bedrijven als Nijhof Wassink (Rijssen), Defensie (NAVO-terrein Vriezenveen) en de Urker Visafslag zijn voorbeelden die al decennia onderhoudsvrij en strak zijn.

De typisch Duitse H-profielsteen kent de nodige nadelen...
De typisch Duitse H-profielsteen kent de nodige nadelen...

Lees verder >

Met het doortrekken van de N36 tot de N48, werd het Overijsselse Ommen gevrijwaard van de enorme verkeersdrukte die de oude N34 met zich mee bracht. Tussen Ommen en de N36 ligt de Coevorderweg. Na jaren als 80-kilometerweg te hebben gefunctioneerd, maakte asfalt deels plaats voor groen.

Van N34 naar een toeristische R105

Lees verder >
Algemeen & verkoop
0546 488 555
info@vdboschbeton.nl

Klantenservice & afroepen
0546 488 810
klantenservice@vdboschbeton.nl

Hoofdkantoor Almelo
Wentholtweg 6
Postbus 52
7600 AB Almelo